Descinderi la firmele-fantomă de legume din Afumaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii de poliţie antifraudă au făcut 15 percheziţii încă de la primele ore ale dimineţii la sediile mai multor firme-fantomă de legume şi fructe dintr-un supermarket din localitatea ilfoveană Afumaţi. În acest moment, sunt audiate opt persoane la Poliţia Capitalei fiind suspectate de evaziune fiscală de aproximativ 400.000 de euro.

„Prejudiciul, în momentul de faţă, este de 175.000 de euro pentru cele 2.800 de tone de legume şi fructe găsite, dar este estimat să ajungă la 400.000 de euro. Azi-dimineaţă au fost sigilate trei tiruri care veneau din Grecia“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, comisarul-şef Marius Oprea, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Capitalei. El a mai spus că în total sunt 11 persoane fizice şi şapte persoane juridice verificate, suspectate de fraudă. Traficanţii de legume aduceau tot, de la gogoşari, roşii şi castraveţi la morcovi şi citrice.

Potrivit Dianei Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, suspecţii aduceau legumele şi fructele din străinătate, iar la vamă declarau un preţ mai mic decât cel real. „Foloseau facturi externe diminuate faţă de preţul pieţei în vamă pentru a se sutrage de la datoriile vamale. Astfel, ajugeau să plătească foarte puţin. Ulterior, se foloseau de firme fantomă pentru introducerea produselor în ţară. Legumele şi fructele erau vândute în hipermarketuri din Capitală“, a declarat Diana Sarca.

Pe lângă poliţiştii de la Poliţia Capitalei, la această acţiune au participat luptători SPIR şi agenţi de la ANAF Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite