VIDEO Descinderi cu elicopterul în Complexul Europa: sute de standuri verificate, prejudiciul de sute de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei 80 de comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti au ieşit la atac, încă de la primele ore ale dimineţii, în Complexul Comercial Europa, unde au sigilat câteva sute de standuri amplasate ilegal şi i-au verificat pe comercianţii care-şi vând  marfa cu documente false. Alături de comisari au fost prezenţi şi 25 de inspectori vamali şi aproximativ 60 de jandarmi. Acţiunea a fost supravegheată din aer de către un elicopt

Comisarii au verificat tot felul de mărfuri, de la îmbrăcăminte, încălţăminte, la jucării sau mase plastice. Ei au luat la puricat toate actele: autorizaţia de funcţionare, actele de proveninenţă a mărfii şi au constatat că evaziunea fiscală este în proporţie de 100%. „Toate aceste spaţii comerciale sunt ridicate ilegal. Au stat 21 de ani aici, dar ajunge. Trebuie să facem curăţenie dar pentru a fi ridicate aceste standuri este nevoie de intervenţia administraţiei locale“, a subliniat Stelică Constantin, şeful Gărzii Financiare Bucureşti.


Multe standuri închise
Foarte multe dintre chioşcuri erau închise, însă, dimineaţă, în momentul în care au ajuns oamenii legii. Toate produsele care vor fi confiscate, mai puţin cele care imită brandurile cunoscute, vor ajunge în magazinele Fiscului, deschise în Capitală.

image
image

Concomitent cu acţiunea din Europa, s-a mai desfăşurat o acţiune a Gărzii Financiare din Ilfov, care a sigilat 600 de depozite de pe strada Gherghiţei. La aceasta au participat 110 comisari, 50 de inspectori vamali şi mai mulţi jandarmi. Până la ora transmiterii ştirii au fost date amenzi în valoare de 320.000 de lei şi au fost confiscate, doar de la o societate, 280.000 de farfurii şi peste 150.000 de căni.

image

FOTOGALERIE DE MIRCEA PĂUN

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite