Deputata Liana Dumitrescu a murit. Familia îi acuză pe medicii de la Elias

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, azi-dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti, scrie Mediafax.

Update, ora 11.19

În urma decesului doamnei deputat Liana Dumitrescu, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă "Elias" a declarat cazul ca fiind medico-legal şi a solicitat la Parchetul Sectorului I o expertiză medico-legală pentru verificarea corectitudinii diagnosticului şi a tratamentelor efectuate, potrivit unui comunicat al spitalului.

Update, ora 10.52

Familia deputatei acuză medicii de la Elias

Managerul Spitalului Elias, Doina Dinulescu a declarat că echipa de medici a încercat tot ce se putea ca s-o salveze pe Liana Dumitrescu, deşi familia deputatei contestă asta.

A fost resucitată 46 de minute, dar nu s-a mai putut face nimic, a făcut stop cardiac. Dosarul medical va ajunge la Parchet pentru că este considerat caz medico legal. Familia a fost nemulţumită de îngrijirea primită. Au dorit s-o mute la un spital din Viena dar starea de sănătate a doamnei Dumitrescu se înrăutăţise, fapt care nu  a permis această mutare”, a declarat managerul unităţii.

Update, ora 10.30

Gheorghe Firczack, colegul Lianei Dumitrescu, a rămas şocat la aflarea veştii. "Nu ştiam că e bolnavă şi cred că nici ea nu ştia până nu a răpus-o. Dumnezeu s-o odihnească! A fost o colegă conştiincioasă, a reprezentat cu cinste minoritatea macedoneană şi era un bun jurist", a declarat deputatul pentru "Adevărul de Seară".

Update, ora 10.09

Liana Dumitrescu a ajuns la spital cu o inflamaţie a sinusurilor, după ce se întorsese de la munte. În urma investigaţiilor de specialitate, medicii de la Elias au constatat că infecţia ajunsese deja la creier, potrivit unor surse medicale.

Update, ora 9.55

"Doamna deputat Liana Dumitrescu a decedat în această dimineaţă, la ora 9.30. Stopul cardiac s-a instalat la ora 8.45, s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, fără reluarea activităţii cardiace", a transmis Valentin Calu, purtător de cuvânt al Spitalului Elias.

Liana Dumitrescu suferea de o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament. Acesta este şi motivul pentru care a fost imposibil transferul într-o altă clinică, funcţiile vitale fiind susţinute cu ajutorul aparatelor, a declarat, miercuri, managerul Spitalului Elias.

Liana Dumitrescu, care reprezenta etnia macedoneană în Parlament, a mers la 18 ianuarie la Spitalul Elias acuzând dureri puternice de cap, iar starea sa s-a agravat în orele următoare.

"Este vorba de o boală acută mai rară. Tot ceea ce s-a făcut în Spitalul Elias este în conformitate cu ghidurile internaţionale. Am făcut şi facem un efort enorm pentru viaţa acestei tinere. A fost consultată de mai multe echipe de specialişti, iar analizele s-au făcut atât în ţară, cât şi în străinătate", a spus managerul Spitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu, într-o conferinţă de presă.

Un atac cerebral extrem de agresiv

În timpul internării la Elias, parlamentarul a fost monitorizat permanent de o echipă pluridisciplinară, coordonată de profesorul doctor Ovidiu Băjenaru.

Medicii au cerut puncte de vedere asupra cazului de la specialişti din Austria, Franţa, dar şi din alte ţări, unde au trimis dosarul pacientei pentru a fi analizat. Răspunsul primit a fost că ceea ce s-a făcut în România este ceea ce s-ar fi făcut în orice clinică din străinătate, potrivit unor surse medicale.

Născută la Craiova, Liana Dumitrescu a împlinit, la 20 ianuarie, 38 de ani. Necăsătorită, Dumitrescu era licenţiată în Drept, la Universitatea Bucureşti, şi vicepreşedinte al Asociaţiei Macedonenilor din România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite