Demolările din parcuri au istovit deja municipalitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii teraselor ilegale din Herăstrău îşi pot continua afacerile

pontoane şi o terasă, săptămâna aceasta fiind depuse eforturi considerabile în desfiinţarea câtorva umbreluţe şi scaune de lemn din alte două cârciumi.
Demersul zadarnic al reprezentanţilor primăriei de a lămuri patronii să-şi părăsească afacerile şi timpul pentru zdrobirea restaurantelor gigant, din oţel şi betoane, lasă şanse mari afaceriştilor ilegali să-şi târască până în iarnă afacerile profitabile.Încrezători în propriile forţe, reprezentanţii Primăriei Generale au început "tare", săptămâna aceasta, operaţiunea de curăţare a parcului Herăstrău de construcţiile amplasate abuziv, fără autorizaţie. "Acţionăm în forţă şi sperăm ca în două săptămâni să terminăm acţiunea", a declarat Virgil Cârstea, director al Agenţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPA) din cadrul PMB, odată cu prăbuşirea primului acoperiş de cârciumă ilegală. Ieri, "celebrul" picamăr al primăriei se învârtea bezmetic deasupra câtorva scânduri prăbuşite din ce-a de-a doua terasă din Herăstrău. "Nu avem resurse ca să intervenim în mai multe locuri odată. Numai pentru aceste două terase amărâte ne-au trebuit patru zile (...), este imposibil să terminăm în două săptămâni", a declarat, pentru Adevărul, Viorel Uleia, directorul executiv al Direcţiei Inspecţie şi Control General din PMB. Acesta a precizat că reprezentanţii primăriei intenţionează ca, de la începutul lunii următoare, să înceapă demolările şi pe partea de lac unde terasele de lux sunt foarte solide. "Acolo nu o să mai terminăm aşa repede", a recunoscut Uleia. Patronul terasei "Speranţa", demolată ieri de municipalitate, a arătat că a primit somaţia de desfiinţare, dar că, în acelaşi timp, i s-a acceptat şi chiria pe spaţiu. Majoritatea proprietarilor de terase amplasate ilegal îşi continuă însă contractele aflate în derulare, profitând de mersul greoi al lucrărilor de demolare.

Băsescu a sărbătorit Ziua Americii într-una din terasele ilegale
Primăria Generală mai are de înfruntat şi alte obstacole neprevăzute iniţial. Societatea comercială Orhideea, care deţine terasa cu acelaşi nume, este şi ea pe lista neagră a municipalităţii. Orhideea are "în administrare" două echipe de fotbal juniori care se antrenează pe terenul sportiv al firmei. "Sunt echipe care au adus din străinătate trofee. Noi le sponsorizăm (...), unii dintre ei vor fi mari campioni. Unde se vor mai antrena? În plus, suntem singura societate din tot parcul Herăstrău care am fost de acord să susţinem, ani la rând, sărbătorirea Zilei Americii, la care a participat inclusiv fostul primar al Capitalei, Traian Băsescu. Să lase în pace societăţile care întreţin astfel de acţiuni de agrement şi, de multe ori, chiar caritabile", s-au destăinuit patronii SC Orhideea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite