Bucureşti: Debarcader din Cişmigiu, demolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teresa Debarcader din Parcul Cişmigiu a fost demolată în această dimineaţă de către autorităţile locale

Reprezentanţii Primăriei Capitalei, muncitori ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), jandarmii şi poliţiştii au început, de la ora 7.30, demolarea celei mai cunoscute terase din Cişmigiu. Autorităţile afirmă că motivul acţiunii este faptul că firma SC Ocasion 2002 Impex care deţine terasa Debarcader nu are autorizaţie de construcţie, iar desfăşurarea activităţii acesteia afectează patrimoniul cultural naţional.

Pe de altă parte, patronul Werter Nikolaus se apară spunând că demolarea este un abuz. „În aviz spune că nu am nevoie de autorizaţie. În loc să meargă prin cartiere în casele inundate îşi fac publicitate pe seama noastră. Au venit fără nicio hârtie, am chemat Poliţia şi cei de la Poliţie au zis să fac plângere. Voi face plângere pentru furt, distrugere, nerespectarea contractului“, spune patronul, nemulţumit şi pentru că nu a fost anunţat de această acţiune. „Proprietarul normal că spune că nu a fost informat. A deschis în instanţă procese împotriva noastră, dar acţiunile sale au fost respinse ca nefondate sau inadmisibile. Nu are autorizaţie deci nu mă interesează, spune Mihai Stanislav, şeful Desfiinţări Servicii Ilegale din cadrul Primăriei Generale.

Autorităţile au intervenit cu două buldozere, un tractor cu remorcă şi în jur de 10 muncitori care au dărmat, până la ora 10.30, acoperişul, gardul metalic şi pontonul din beton, dar şi cel din lemn al terasei.
În timp ce muncitorii ALBAB mutau scaunele şi mesele pe aleile parcului, angajaţii terasei cărau farfurii şi cutii de băuturi, încercând astfel să recupereze din obiecte. „Sunt niste nenorociţi. Ne-au lăsat pe drumuri“, spune unul dintre cei 35 de angajaţi ai terasei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite