De unde poţi închiria biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekend s-au deschis, în parcurile din Capitală, mai multe centre de unde bucureştenii au putut să-şi închirieze gratuit biciclete.

Centrele vor fi deschise zilnic, între orele 10.00 şi 22.00 şi pun la dispoziţie  aproximativ 1.800 de biciclete ce pot fi închirate doar pe baza actului de identitate. „Cei care vor deteriora bicicletele vor plăti sume cuprinse între 10 lei şi 30 de lei, în funcţie de gravitate”, a spus Bogdan Ionete, coordonatorul proiectului „I Love Velo” Bucureşti.

Bicle gratis pentru studenţi

Luna aceasta, s-a lansat StudentObike, primul proiect naţional de închiriere gratuită de biciclete destinat studenţilor din cinci centre universitare, aflate în Bucureşti (două centre, la ASE şi la Universitatea Politehnica), Braşov, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Ediţia 2011 a proiectului se desfăşura în perioada martie – noiembrie 2011. Centrul StudentObike de la Bucureşti pune gratuit la dispoziţia studenţilor 200 de biciclete. Vehiculele vor putea fi folosite atât în campusul universitar cât şi în afara acestuia, de luni până vineri, pe baza legitimaţiei valabile de student şi a unui act de identitate.

Cicloteque se deschide la 1 aprilie

Cele trei centre ale reţelei Cicloteque din Capitală, Parcul Tineretului (intrarea Șincai), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) şi Facultatea de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu Nr. 36-46) se deschid la 1 aprilie.

Aici există 300 de biciclete ce pot fi închiriate la tarife standard şi reduse, iar apoi returnate în oricare dintre centrele reţelei. Pentru o zi, tariful este de 10 lei, iar pentur două zile – 20 de lei. De la Raitabike (strada Ion Brezoianu 35) tariful pentru închirierea unei biciclete este de 45-50 de lei/ zi. La Carpatbike, împrumutul costă 60 de lei/ zi.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite