De mâine poţi plăti călătoria cu metroul printr-un sms

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul de telefonie mobilă Orange a anunțat că va implementa pentru clienții săi, începând de mâine, un sistem de plată prin SMS pentru călătoriile cu metroul. Doritorii vor putea trimite un mesaj text la numărul special 1700 tariful perceput pentru o călătorie fiind de 0,5 euro.

"Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron", se arată într-un comunicat al Orange România, citat de Mediafax.

Prin intermediul noului serviciu, clienții vor avea acces la la informații privind numărul de călătorii rămase și perioada de valabilitate a acestora trimițând un SMS gratuit la 1700, cu mesajul “INFO”.

"Pentru soluţia de plată cu mobilul a călătoriei la metrou am început proiectul pilot în 2010. Acum serviciul aduce avantajul că poate fi accesat printr-un singur număr, uşor de reţinut, uşor de utilizat, prin apel telefonic şi SMS. Pe viitor, vom extinde serviciul de plată şi acces prin folosirea numărului scurt 1700 şi pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare", a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange România.

Primele puncte în care călătoriile cumpărate prin SMS vor putea fi validate sunt stațiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite