De mâine, începe o campanie care îi apără pe motocicliști de accidentele rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Fii vizibil“ va dura până pe 15 septembrie și are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliștii. Aproape trei sute de persoane au fost rănite sau și-au pierdut viața în primele șase luni din acest an.

Bilanțul polițiștilor arată că în primele 6 luni ale anului 2011, în Bucureşti s-au produs 230 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de motociclete, scutere şi mopede, soldate cu 6 morţi, 51 de persoane rănite grav şi 208 răniţi uşor.


Pe categorii de vehicule, situaţia se prezintă astfel:
- motociclete: 114 accidente rutiere soldate cu 5 morţi, 32 de răniţi grav şi 96 de răniţi uşor;
- scutere: 38 de accidente rutiere soldate cu un mort, 8 răniţi grav şi 34 de răniţi uşor;
- mopede: 78 de accidente rutiere soldate cu 11 răniţi grav şi 78 de răniţi uşor;

Dintre cele 230 de accidente rutiere, în 44,34% au fost implicaţi din vinovăţia conducătorilor de motociclete, scutere şi mopede.

Polițiștii spun că cele mai multe accidente s-au produs atunci când aceştia au rulat cu viteză excesivă, au pierdut controlul asupra vehiculului şi au căzut, lovindu-se de carosabil, alte vehicule sau amenajări sau atunci când ceilalţi conducători de vehicule nu le-au acordat prioritate de trecere sau nu s-au asigurat la schimbarea direcţiei de mers.

Astfel, în perioada 15 august – 15 septembrie 2011, în municipiul Bucureşti, sub egida campaniei Poliţiei Rutiere Române „Alege viaţa!” se desfăşoară campania „Fii vizibil!”, care are ca scop creşterea gradului de siguranţă și responsabilizarea conducătorilor de motociclete, scutere şi mopede cu privire la riscurile la care se expun în trafic.

Cu sprijinul Federaţiei Române de Motociclism, un pliant cu diverse recomandări utile şi preventive va fi tipărit în câteva sute de exemplare, pe care poliţiştii rutieri le vor împărţi în trafic sau la diverse evenimente.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite