De mâine, bobocii de la Agronomie îşi pot ridica legitimaţiile de călătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară“ şi „Adevărul“ au semnalat problemele cu care se confruntă studenţii universităţilor din Bucureşti.După mai bine de o lună studenţi de anul I de la Universitatea de Agronomie îşi primesc legitimaţiile de transport. Pe lista Ministerului Educaţiei mai sunt însă şi alte instituţii de învăţământ care nu şi-au ridicat tichetele pentru subvenţionarea transportului.

Citeşte şi: 100.000 de studenţi păcăliţi la transport

Studenţii din anul I nu au putut beneficia de reducerea de 50% la transportul în comun din cauza birocraţiei şi a proastei organizări din facultăţi, iar instituţiile de transport au profitat de pe urma tinerilor nevoiţi să-şi plătească biletele integral.

După ce ieri a fost contactat de reporterii „Adevărul de Seară“, rectorul Universităţii de Agronomie, Ştefan Diaconescu, a rezolvat problema în mai puţin de 24 de ore.

„Legitimaţiile au fost ridicate de la Ministerul Educaţiei şi sunt preluate de către facultăţi. După predarea documentelor, studenţii îşi vor putea ridica tichetele de călătorie“, a declarat rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Ştefan Diaconescu.

Angajaţii de la Agronomie vor începe de mâine eliberarea legitimaţilor de călătorie. Reprezentanţii Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului explicau ieri că problema este la universităţi.

„Nu depinde de minister, ci de universitate. Instituţia trebuie să vină cu lista studenţilor care au nevoie de legitimaţii de transport, iar noi facem verificări“, declara directorul Direcţiei strategii de finanţare instituţională din Ministerul Educaţiei, Ion Ciucă.

Responsabilitate pasată de colo-colo

Acum, reprezentanţii universităţii au prins curaj să vorbească. „Noi am depus actele în termen, dar am fost amânaţi de minister“, spun cei de la Agronomie.

Şi rectorul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), Gelu Colceag, spune că Ministerul Educaţiei a provocat întârzierea.

„Noi am trimis de pe 12 octombrie documentaţia, iar Ministerul Educaţiei ne-a spus că ne anunţă când să le ridicăm după ce se calculează noile tarife, majorate“, a mai spus rectorul, care a promis că se va ocupa astăzi să rezolve problema studenţilor din anul I.

Potrivit reprezentanţilor din Ministerul Educaţiei, din Bucureşti mai au ¬să-şi ridice legitimaţiile pentru studenţi Universitatea Tehnică de Construcţii, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea de Muzică, Universitatea de Arte şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite