FOTOGALERIE De ce a murit Stelian Jurcă, cel mai gras român?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reuşise să slăbească spectaculos, de la 350 la 110 kilograme, după o operaţie de micşorare a stomacului, dar a pierit din cauza unei lovituri la coloana vertebrală.

Stelian Jurcă, bucureşteanul care a uimit pe toată lumea anul trecut, după ce a dat jos peste 200 de kilograme, s-a stins în 19 martie, în anonimat, la 48 de ani.

"El nu a mai mâncat dupa operatie, a slăbit prea rău şi nu se mai putea ţine pe picioare. De la 350 de kilograme slăbise la 110. Devenise anemic. În februarie, anul acesta, a căzut în casă şi l-am internat, fiindcă se simţea foarte rău. Au venit televiziunile, au facut reportaje, apoi nu l-a mai căutat nimeni. A murit pe 19 martie. L-am înmormântat cum am putut", a declarat Rodica Jurca, văduva lui, pentru Cancan.

O problemă neurologică

Despre cauza morţii a povestit, pentru "Adevărul", chirurgul Cătălin Copăescu, medicul de la Spitalul Sf. Ioan care îl operase pe Stelian Jurcă în 2010.

image
image
image

Click pe imagini pentru a vedea cum a evoluat starea bărbatului după intervenţia chirgicală.

"A avut o problemă neurologică la coloana vertebrală, aceasta a fost cauza morţii sale, nu a avut nicio legătură cu intervenţia chirurgicală la stomac. Când a fost adus la noi, în martie, am încercat să-l ajutăm, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. Ce a păţit el i se poate întâmpla oricui. Am avut peste 2000 de pacienţi cu astfel de intervenţii, cei mai mulţi şi-au revenit perfect, dar au fost şi unii care au pierit din alte cauze: este cazul lui Stelian Jurcă, un altul a murit într-un accident rutier, deci cauze externe, independente de operaţie. Acest gen de intervenţii chirurgicale, de reducere a stomacului, au ca scop prelungirea şi îmbunătăţirea vieţii", a spus pentru "Adevărul" chirurgul Cătălin Copăescu.

Evoluţie bună după operaţie

Stelian Jurcă a ajuns în atenţia presei în februarie 2010, după ce a fost dus la spital cu ajutorul a 15 pompieri, fiind diagnosticat cu obezitate morbidă.

El cântărea la acel moment nici mai mult nici mai puţin de 350 de kilograme. La scurt timp după aceasta, la începutul lunii martie, a fost supus unei intervenţii chirurgicale de micşorare a stomacului. Din acel moment, el a început să slăbească foarte mult, ajungând, în februarie 2011, la momentul accidentului, să cântărească puţin peste 110 kilograme.

Stelian Jurcă a fost gardian la Poliţia Comunitară a Sectorului 2. După ce a fost concediat, în 2005, s-a îngrăşat cu peste 170 de kilograme, ajungând la greutatea-record de 350 de kilograme. El locuia alături de soţie şi de fiică într-o casă cu trei camere de pe strada Ropotului, în cartierul Andronache din sectorul 2.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite