De-ale edililor: au construit drum în jurul stâlpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un stâlp de electricitate înalt de cinci etaje stă proţăpit chiar în mijlocul unui drum din cartierul Giuleşti Sârbi încurcând şoferii şi pietonii.

Poate că pietonii mai văd subiect de glumă această anomalie, dar pentru conducătorii auto care se înghesuie zilnic pe lângă stâlp, această rută a devenit un calvar. Mai ales că, de curând, au fost furate şi capacele de canale din apropierea acestuia.

Până acum patru ani, Drumul  Ilfovăţului, din sectorul 6 ,era doar un lan plin de păpădii şi un schelet metalic care susţine cabluri de înaltă tensiune încă din 1929. Între timp au apărut case ai căror proprietari au primit din partea primăriei un drum de servitute. La solicitarea primăriei Capitalei, acesta a fost reabilitat în 2009 de către firma de construcţii Erbaşu S.A iar stâlpul din mijlocul străzii a rămas tot acolo, neatins, ca nuca-nperete, amplasat, şi mai ciudat, taman pe o stradă cu sens unic.

Pericol de electrocutare

Reprezentanţii primăriei sectorului 6 spun că locuitorii din zonă nu ar fi trebuit să obţină autorizaţie de la ENEL pentru construirea caselor, având vecin, atât de aproape, un monstru metalic încărcat cu mii de volţi, mai ales că aceste fire susţinute de el se întind foarte aproape de casele oamenilor. Un alt pericol îl reprezintă maşinile de mare tonaj care circulă pe aici şi care pot lovi oricând scheletul încărcat cu eletricitate, şi să-l prăbuşească peste casele oamenilor.

Mai mult decât atât, oficialii sectorului spun că au făcut mai multe solicitări companiei ENEL în vederea mutării colosului din mijlocul străzii, dar compania refuză acest lucru deoarece nu vrea să plătească lucrările.

Stâlpul va fi mutat

Cei mai speriaţi sunt, evident, locuitorii zonei, mai ales că mulţi dintre ei au copii mici şi, din inconştienţă, ajung să se joace pe lângă stâlpul electric semnalizat cu două plăcuţe semnalizatoare, la vreo doi metri înălţime, mult peste nivelul privirii. Ei spun că au trimis chiar şi personal sesizări primărie, primăria i-a trimis ENEl-ului, iar cei din urmă le-ar fi dat vestea cea mare. „„Au spus că mai bine să mute primăria strada, pentru că ei nu vor mutea stâlpul“, ne-a mărturisit Ioana Preda, o bătrânică de 66 de ani, care vede zilnic, de 40 de ani încoace, anomalia din faţa casei ei şi o apucă groaza de fiecare dată când plouă sau tună.

Reprezentanţii Enel ne-au declarat că vor muta stâlpul din stradă, doar că va mai dura ceva timp, pentru că în prezent sunt în faza de obţinere a avizelor pentru noi autorizaţii de construire de la companiile de utilităţi care au reţele în acea zonă. Totodată, aceştia menţionează că toată cheltuiala va fi suportată de ei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite