Data referendumului va fi devansată cu cel puţin o săptămână, iar întrebările vor fi mai puține

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a susţinut, astăzi, după întâlnirea cu liderii partidelor din Consiliul General, că cel mai probabil data referendumului local va fi devansată cu o săptămână, iar numărul întrebărilor va fi redus, cel mai posibil la jumătate, decizia finală urmând a fi luată mâine.

„Am căzut de acord ca marţi să putem reformula o serie de lucruri, apoi să facem o şedinţă de îndată a Consiliului General. În primul rând nu trebuie perturbat bacalaureatul, pe data de 19 iunie este exact între proba orală şi proba scrisă“, a declarat edilul, citat de Mediafax.

Oprescu a asigurat că nu va fi atinsă nici data de începere a examenului de capacitate.

Necesitatea reducerilor cheltuielilor a fost, de asemenea, luată în discuţie. „La şapte întrebări, făcând o analiză sumară. Am ajuns la concluzia că trebuie să edităm mult mai mult de 14 milioane de exemplare, care ar costa aproximativ cinci milioane de lei. E o nebunie", a precizat Oprescu.

Primarul general a mai discutat cu liderii de grup din Consiliul General despre reformularea întrebărilor de la referendum pentru a fi o consultare foarte clară a populaţiei.

Edilul şef al Bucureştiului a afirmat că reprezentanţii PDL din conducerea Consiliului General au acceptat nevoia reducerii numărului de întrebări de principiu şi simplificarea conţinutului lor.

Mâine după-amiază vor fi definitivate întrebările care vor intra mai întâi în componenţa proiectului de hotărâre, apoi în şedinţa CGMB vor fi validate.

Primarul general a precizat că, după consulatarea cu primarii, va fi stabilit un număr mai mic de întrebări cu un conţinut foarte clar formulat de comun acord cu partidele care au reprezentanţi în Consiliul General, urmând apoi să fie o şedinţă de îndată a Consiliului pentru a putea repara greşelile. Şedinţa Consiliului va fi probabil miercuri.

„Am căzut cu toţii de acord că principiile discutate şi rezultate, şi reluate se pot concentra în trei întrebări clare, vor fi trei sau patru, mâine veţi avea răspunsul după consultarea cu toată lumea", a precizat Oprescu.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite