Daniel, unicul călător al trenului de Obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tren Bucureşti Nord-Gara Obor a plecat ieri-dimineaţă cu un singur călător, Daniel Matei . Bucureşteanul în vârstă de 27 de ani este ,,bolnav după trenuri“. Are acasă trenuleţe de jucărie şi circulă cât de des poate cu acest mijloc de transport, fără a avea neapărat o destinaţie.

Trenul personal a plecat ieri, la ora 6,12, din Gara de Nord cu destinaţia Obor, cu doar câţiva angajaţi ai CFR şi cu patru jurnalişti.

Alături de aceştia, un tânăr brunet, îmbrăcat în haine sport se tot plimba prin vagoane. Daniel Matei era singurul călător de pe ruta nou-deschisă Bucureşti Nord-Pantelimon-Pantelimon Sud-Obor.

,,Am vrut neapărat să fiu primul călător al acestui tren“, a spus tânărul. El a adăugat că nu are o destinaţie anume şi că s-a trezit special cu noaptea în cap pentru a prinde primul tren de Obor. A aflat de inaugurarea acestei rute sâmbătă, când a făcut o plimbare cu trenul până la Feteşti.

Are casa plină cu trenuleţe de jucărie


Daniel Matei spune că a fost pasionat de trenuri din copilărie. „Iubesc şi trenuleţele de jucărie. Am acasă  multe machete cu trenuleţe“, a explicat el.

Pe parcursul călătoriei de aproximativ 50 de minute, tânărul nu a avut stare. S-a plimbat prin toate cele trei vagoane şi a admirat casele şi centrele comerciale de pe traseu.

Călătorul se visează ceferist

Visul lui Daniel este de a lucra în domeniul transporturilor, deşi nu are niciun fel de studii în domeniu. În prezent, lucrează ca vânzător la un centru de copiere a documentelor.

Ziua de ieri a fost plină de emoţii pentru tânăr. ,,Nu am avut somn din cauza emoţiilor, gândindu‑mă la inaugurarea trenului de Obor. Am fost şi la prima plecare a trenului de Otopeni“, a mai spus el.

Un bilet dus costă 3,2 lei


,,Estimăm că pe ruta Bucureşti Nord-Obor vor circula mii de călători zilnic. De asemenea, ne aşteptăm ca numărul acestora să crească în următoarele luni şi pe traseul Gara de Nord-Otopeni“, a declarat ieri, pentru ,,Adevărul“, directorul de comunicare al CFR Călători, Alexandru Dumitrescu.

El a adăugat că pe acest traseu circulau trenurile care veneau din Constanţa, dar s-a decis o suplimentare pe porţiunea Gara de Nord-Gara Obor.

Preţul unei călătorii pe noua rută costă 3,2 lei, iar până la complexul comercial Dragonul Roşu, situat în apropierea staţiei Pantelimon Sud, preţul este de 2,7 lei. Abonamentul lunar ajunge până la 67, 9 lei.

Trenul de Obor este cel de‑al doilea tren urban introdus anul acesta în circuitul CFR. Primul a fost trenul Gara de Nord-Aeroportul Otopeni, inaugurat luna trecută. Directorul de comunicare al CFR Călători a mai spus că aproximativ 250 de oameni folosesc zilnic trenul de Otopeni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite