Dan Bittman: „Mi-am scris demisia în prima zi de lucru la minister“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost cel mai prost plătit consilier, artistul şi-a donat salariul în scopuri caritabile. Bittman a povestit într-un interviu pentru ziarul Adevărul de Seară despre presiunile străzii, cât şi politice care l-au făcut să abandoneze atât de repede corabia.

Acum două zile când a demisionat din funcţia de consilier personal „de caritate" al ministrului Sebastian Vlădescu, de la Finanţe, cântăreţul s-a uitat pentru ultima dată pe fereastra biroului său de pe  Calea Victoriei şi a calculat care ar fi şansele să reziste privind zilnic umbrele făcute de miile de protestari care îi urlă sub geam. Astfel că a luat, spune el, atitudinea cea mai sănătoasă. A plecat de-acolo până nu a fost prea târziu.

„Domnul Vlădescu a scos toţi consilierii la masă, iar mai în glumă, mai în serios, s-a discutat că unii dintre noi trebuie să plece. Am preferat să fiu unul dintre cei patru consilieri, din cei opt, care au făcut asta, ca să nu se mai zică că mănânc din banii statului. Demisia o aveam pregătită de la început. Cât despre cei care strigă acum <<Jos Guvernul>>, cum am auzit, consider că pură ipocrizie. Dacă politicienii şi-ar fi dorit într-adevăr să dea jos actualul Guvern, l-ar fi dat jos de-a doua zi de când şi-au propus, doar că nu şi-au dorit, nu e nimeni doritor în situaţia în care ne aflăm", a spus Bittman.

Cântăreţul ne-a mai spus că cei 2.000 de lei, banii încasaţi lunar pentru funcţia de consilier, o dona încă din ianuarie unor familii nevoiaşe şi unor copii supradotaţi fără posibilităţi financiare.

„Nu se putea minţi la infinit”
Cu toate că este mai întâi prieten cu ministrul de finanţe, înainte să-i fi fost subordonat, artistul nu şi-a negociat foarte bine salariul, ţinând cont că avea cea mai mică remuneraţie dintre consilierii oficialului. Cel mai mare venit ajungea la 6.000 de lei, adică mai mult cu 1.000 de lei decât însuşi ministrul. „Recunosc că sunt sunt prieten cu domnul Vlădescu, dar nu mi se pare normal ca un consilier să câştige mai mult decât el", a adăugat contrariat acesta.

Cum s-a văzut criza din Ministerul de Finanţe în tot acest timp? Foarte nasol. Deşi presiunea străzii din ultima perioadă de greve a agitat apele şi în minister, iar şedinţele în care cosilierii lui Vlădescu ofereau soluţii, influenţa acestora nu a fost tocmai notabilă, şi spune Bittman de ce.

„Deşi cred că nu mi-am bătut gura degeaba, nu prea ai cum să reuşeşti să te impui într-un sistem d-ăsta subordonat politic, în care toate deciziile sunt luate, din păcate, tot politic. Iar aici nu mă refer la ministrul Vlădescu, ci mai sus de el. Poate de aceea el este si interpretat greşit, dar nu se putea minţi la infinit", explică cântăreţul cu referire la declaraţia şocantă făcută tot acum două zile de ministru. Vlădescu declara atunci: „Am fi putut minţi încă şase luni că economia merge bine”.

Andrei Gheorghe nu a putut fi înţeles

Despre Andrei Gheorghe, cel care i-a fost coleg o scurtă perioadă la minister, până să fie dat afară, Bittman spune că faptul că spunea verde în faţă l-a costat. „Avea păreri pertinente, dar era poate prea franc. Eu zic că nu a putut fi înţeles”.

Solistul a lăsat să se înţeleagă că experienţa la Guvern „l-a prins”, şi ar vrea să să revină. „Nu-mi pare rău că am intrat în „mătzăria” asta, m-aş întoarce oricând, dar depinde pe ce funcţie. Eu sunt un tip foarte curios, şi am aflat acum de unde vine puterea. Şi mai ales cine o controlează”.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite