Dali nu are bani pentru parcarea de la Ateneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

centrul Bucureştiului, a anunţat că va participa doar la proiecte de mai mică anvergură.În Capitală, una dintre cele mai mari probleme ale şoferilor sunt locurile de parcare, mai bine spus

centrul Bucureştiului, a anunţat că va participa doar la proiecte de mai mică anvergură.
În Capitală, una dintre cele mai mari probleme ale şoferilor sunt locurile de parcare, mai bine spus lipsa acestora. În Bucureşti nu poţi parca decât aiurea, în majoritatea cazurilor, dintr-un motiv simplu: nu există parcări care să facă faţă numărului uriaş de maşini. "Intenţionăm să atragem firma Dali în finanţarea construcţiei parcajelor subterane", a declarat viceprimarul general al Capitalei, Răzvan Murgeanu. Proiectele vor demara, spun oficialii, în vara acestui an. Cea mai spectaculoasă parcare se anunţă cea de la Ateneul Român. Directorul societăţii Dali, Radu Jianu, a declarat că dimensiunile investiţiei de la Ateneu sunt prea mari pentru firmele româneşti. "Societăţile româneşti nu sunt pregătite pentru o investiţie aşa de mare", a precizat Radu Jianu. În prezent, pentru un loc în parcările Dali din centru, tariful este de 15.000 lei pe oră. Bucureştenii care vor să îşi facă abonament în aceste parcări trebuie să plătească lunar 2.500.000 lei, în condiţiile în care aceste locuri, rezervate din domeniul public, nu beneficiază de niciun fel de amenajare. Firma Dali a câştigat prin licitaţie internaţională contractul de concesiune a parcărilor de suprafaţă din zona centrală în anul 1995. Investiţiile au constat în trasarea locurilor de parcare. Contractul a fost prelungit anul trecut pentru încă cinci ani, până în 2010.

Licitaţii
Sase firme au câştigat licitaţia pentru proiectarea celor 20 de parkinguri subterane, care vor costa, potrivit estimărilor, peste 328 milioane de euro şi vor fi amplasate în zone aglomerate ale Bucureştiului. Firmele care vor realiza proiectarea parcărilor sunt SC Metroul SA, SC Search Corporation SRL, SC Eurometudes SA, Romair Consulting Ltd, Romproiect SA şi Proiect Bucureşti SA. Municipalitatea urmăreşte mutarea parcărilor de suprafaţă în subteran.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite