Dacia 1310, maşina cea mai "dorită" de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

uşor de deschis, chiar şi fără cheie.O sârmă lungă de 25-30 centimetri este suficientă pentru a deschide portiera maşinii, iar pornirea se face legând contactul pe direct. BMW-urile sunt

uşor de deschis, chiar şi fără cheie.
O sârmă lungă de 25-30 centimetri este suficientă pentru a deschide portiera maşinii, iar pornirea se face legând contactul pe direct. BMW-urile sunt cele mai căutate de hoţii de maşini străine din Capitală, urmate de Mercedes, Volkswagen, Skoda, Renault, Audi, Volvo, pe ultimul loc fiind Ford. În acest an, în Capitală au fost furate aproape 1.000 de maşini, dintre acestea peste 830 sunt româneşti. În cele mai multe cazuri, posesorii de autoturisme parchează în locuri neamenajate, nepăzite şi neiluminate, ceea ce le favorizează activitatea hoţilor. Există şi situaţii în care maşinile sunt lăsate descuiate, cu cheile în contact, sau din cauza unor defecţiuni, acestea sunt lăsate mai mult timp în diferite locuri unde pot fi tractate sau dezmembrate de infractori. Zonele frecventate de hoţii de maşini sunt în sectorul 2, Pantelimon, şi în sectorul 6, în zona Dezrobirii-Militari. De obicei, aceşti hoţi lucrează în cadrul unor grupări foarte bine organizate. Majoritatea maşinilor furate sunt găsite de poliţişti într-un timp foarte scurt. Media identificării autoturismelor furate găsite în Bucureşti este de 4 în 24 de ore. De la începutul anului, "specialiştii Serviciului Furturi Auto şi alţi lucrători ai Poliţiei Capitalei au găsit şi restituit proprietarilor de drept circa 85% din autoturismele furate.
De asemenea, în ultima perioadă de timp a fost documentată activitatea infracţională a mai multor grupări de hoţi de autoturisme care acţionau pe raza Capitalei, 7 dintre membrii acestor grupări fiind arestaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, scms. Christian Ciocan.

Sfaturi pentru şoferi
Pentru a evita furturile de şi din maşini, fie ele străine sau româneşti, este bine ca, atunci când părăsim autoturismul, să nu lăsăm la vedere, în interiorul acestuia, obiecte de valoare, ca telefoane mobile, genţi de voiaj, poşete, aparatură electronică, genţi de tip "Diplomat", care atrag interesul hoţilor. Să nu acordăm încredere faţă de persoane necunoscute, care se oferă să ne ajute la diferite activităţi ce implică lăsarea cheilor şi a documentelor autoturismului în grija lor. Este bine ca, pe orice autoturism, să existe un sistem antifurt, fie el electronic sau mecanic.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite