Bucureşti: Dosarul diplomelor false, pe masa DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la două universităţi neacreditate şi-au cumpărat diplome. Scandalul celor 15.000 de diplome false emise de mai multe universităţi de stat izbucnit în luna martie a intrat într-o nouă fază.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a făcut public faptul că şi-a declinat competenţa în acest caz în favoarea Direcţiei Generale Anticorupţie (DNA). Instanţa de sector fusese sesizată de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă cu privire la eliberarea a 15.000 de diplome de licenţă absolvenţilor unor universităţi neacreditate, „Europa Ecor“ şi „Alexandru Ghica“.

Deşi ambele instituţii erau în curs de lichidare, studenţii acestora puteau face rost de diplome de licenţă cu antetul unor universităţi acreditate, contra cost, deşi unii nu aveau nici măcar diplomă de bacalaureat. Întocmirea dosarului pentru susţinerea examenului de licenţă la aceste universităţi costa între 3.000 şi 4.000 de euro. La această sumă se adăugau alţi 500- 600 de euro, în cazul în care candidaţii doreau să se prezinte altcineva în locul lor la examen.  

Ministerul nu a fost anunţat de DNA
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin însă că la ei nu a ajuns niciun document oficial cu privire la ancheta DNA. „Până la acest moment nu am fost anunţaţi de DNA, nu ştim noutăţi în acest caz. Am aflat de la dumneavoastră, din presă“ a declarat, azi-dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, şeful departamentului juridic din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Gabriel Ispas.

Instituţiile de învăţământ care au intrat în atenţia Direcţiei de investigare a fraudelor în luna martie sunt Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea „Valahia“ din Târgovişte, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Ecologică“ din Capitală, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea“ Bucureşti şi Universitatea „Hyperion“ din Bucureşti.

15.000 de diplome de licenţă false au fost eliberate studenţilor unor universităţi neacreditate

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite