DEZBATERE Introducerea pedepsei cu moartea pentru pedofili: poate fi adoptată o astfel de propunere? Spune-ţi părerea aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa legislativă care vizează introducerea pedepsei capitale pentru cei care violează copii a stârnit numeroase controverse.

Iniţiativa senatorului de Ilfov Iulian Urban propune modificarea Art. 198 din Codul Penal în sensul introducerii pedepsei cu moartea pentru cei care violează copii cu vârste de până la zece ani, dacă fapta conduce la moartea sau sinuciderea victimei.

Acest proiect a fost demarat ca urmare a cazului recent al fetiţei de zece ani violată şi ucisă la Jimbolia. Susţinătorul iniţiativei legislative a motivat că un asemenea individ, care iniţial ar fi condamnat la pedeapsa maximă de 25 de ani, ajunge să fie eliberat mai devreme, existând riscul să repete fapta şi să curme o nouă viaţă.

Proiectul a stârnit numeroase dispute, parlamentarii jurişti români considerând că acest lucru este imposibil, având în vedere calitatea României de membru semnatar al Convenţiei Internaţionale de abolire a pedepsei cu moartea. Ei au motivat că niciun stat din Uniunea Europeană nu mai practică astfel de sancţiuni.

Credeţi că introducerea pedepsei cu moartea ar fi prea dură şi Articolul 198 din Codul Penal nu ar trebui schimbat?

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite