DE CE NU SE DESCHIDE PASAJUL BASARAB? „Nu se va circula pe el până în august”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia îi aparţine lui Şerban Georgescu, arhitect şi reprezentant al firmei Sedesa, cea care a avut încheiat cu primăria un contract de refacere a străzilor din Centrul Istoric.

Informaţia dată de arhitectul Georgescu are şi argumente: „Sub pasaj, în zona staţiei de tramvai este şantier. Se lucrează la acel trotuar mobil care leagă partea de jos cu cea de sus. Aşa că dacă s-ar da drumul la pasaj înainte ca acesta să fie gata s-ar încurca circulaţia deorece staţia de tramvai este exact pe mijloc. Un asemenea pasaj nu-l poţi da în folosinţă pe bucăţi. După părerea mea, nu se va circula pe el mai devreme de 1 august”, a explicat arhitectul Şerban Georgescu pentru „Adevărul”.

Şi cei care lucrează la pasaj spun că mai sunt de făcut o serie de lucrări. „Se mai lucrează la marcaje, se mai pune un semn, în general se fac finisaje” a spus Grigorie Verenciu, directorul general al proiectului.

Ultima declaraţie a primarului general Sorin Oprescu pe tema pasajului Basarb a fost făcută săptămâna trecută când a anunţat că pasajul a trecut toate testele de rezistenţă iar de joi, săptămâna trecută, începe recepţia lucrării, urmând ca în câteva zile sau chiar ore să fie deschis circulaţiei. Această recepţie nu se poate face fără participarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), însă reprezentanţii acestei instituţii nu au fost informaţi despre nicio recepţi.

La recepţia oricărei lucrări pe fonduri publice trebuie să participe, în calitatea de invitat şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Noi n-am primit însă nicio invitaţie în cazul Pasajului Basarb”, a declarat pentru „Adevărul” Marian Bucur, secretarul general al ISC.

Primarul Sorin Oprescu s-a ferit în ultima vreme să dea o dată precisă de deschidere a pasajului, după ce, anterior a anunţat că acesta se va deschide la 1 martie, iar apoi la începutul lunii aprilie. A precizat însă că imediat ce „constructorul şi proiectantul îşi dau binecuvântarea”, „este o chestiune de ore” până când pasajul va fi inaugurat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite