Bucureşti: Cutremur în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur de 5,2 grade Richter s-a produs în România, în jurul orei 10:50. Epicentrul seismului a fost  la o adâncime de 20 km, în Marea Neagră, la graniţa cu Bulgaria.

„Cutremurul a avut loc la 20 km adâncime în Marea Neagră, pe Falia Shabla, o falie activă din Bulgaria, si a afectat mai multe zone din sudul ţării. Urmărim intens activitatea seismică. De asemenea, aşteptăm o nouă replică a cutremurului”  a declarat, astăzi, pentru „Adevărul de Seară“, directorul Institutului de Fizică a Pământului.
   
În lume, la fiecare 2 secunde are loc un cutremur, dar cu o intensitate mică, de până la 4 grade pe scala Richter, iar în România, media este de 10 cutremure pe zi cu o magnitudine de 1-2 grade. 

“Atunci cand câmpul seismic are cutremure de adâncime ce depăşesc 4 grade pe scala Richter,  este anunţat. La fel şi cele de suprafaţă, dacă depaşesc 3,5 grade Richter” spune Paulescu Daniel, cercetator ştiinţific. 

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) nu au primit nici o solicitare în urma cutremurului. Seismul a fost simtit în Bucureşti şi în zona Dobrogei.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite