Bucureşti: Curtea de Apel menţine pedeapsa pentru crima din 13 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a decis să menţină pedeapsa de 30 de ani de închisoare la care au fost condamnaţi autorii crimei din Calea 13 Septembrie din anul 2007, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile făcute împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din martie 2009.

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe 26 martie, la câte 30 de ani de închisoare cu executare pe Marian Augustin Popescu şi Robert Tecuceanu, autorii unei crime din 2007 din Calea 13 Septembrie, cei doi fiind acuzaţi de omor deosebit de grav şi tâlhărie. Tribunalul i-a mai obligat pe autorii crimei din Calea 13 Septembrie, la cererea familiei victimei, la plata de daune morale de câte 1 leu, precum şi la plata sumei de câte 6.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia instanţei a fost atacată cu apel

  • Ucigaşii au purtat mănuşi în cele trei ore cât au torturat victima

Tribunalul Bucureşti a emis, în data de 4 octombrie 2007, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Marian Augustin Popescu şi al lui Robert Tecucianu, cei doi tineri anchetaţi pentru crima din Calea 13 Septembrie.

Ucigaşii tânărului Alin Alexandru A, de 20 de ani, găsit mort în data de 2 octombrie 2007, în apartamentul său din Calea 13 Septembrie, au purtat mănuşi în cele trei ore cât l-au torturat, după care l-au sugrumat cu un cablu de calculator, a declarat procurorul de caz, Maximilian Bălaşescu.

Potrivit anchetatorilor, Alin Alexandru, în drumul spre casă, a întâlnit doi amici pe care îi ştia de curând. Pe Robert Tecuceanu, recidivist, eliberat în august 2006 din penitenciar, unde fusese închis pentru furt calificat, îl ştia fiind vecin cu o fosta iubită, iar pe Augustin îl ştia de aproximativ o lună. Anchetatorii au stabilit că atât Robert, cât şi Augustin, au mai fost la Alin Alexandru acasă.

Cei doi i-au propus să meargă la o terasă pentru a bea o bere. Alin a refuzat, dar i-a invitat acasă la el. Au cumpărat băutură şi ţigări şi, în jurul orei 0.00, au intrat în apartament. Până aproape de ora 2.30 s-au jucat pe calculator. După ce au fost reţinuţi, cei doi au revenit asupra declaraţiilor şi au recunoscut că l-au omorât pe Alin Alexandru pentru că îi umilea la jocurile pe calculator. Tecuceanu a luat o vază de lemn aflată în sufrageria apartamentului şi l-a lovit în cap pe Alin în timp ce acesta se juca la calculator. Victima a căzut după care agresorii l-au lovit cu picioarele în cap. În primă fază cei doi au început să caute bani în casă.

  • Ora aproximativă a crimei: 5.30

Din declaraţiile celor doi a mai rezultat că, în jurul orei 5.30 l-au sugrumat pe Alin Alexandru cu cablul de alimentare al calculatorului după care s-au folosit de cablul de conectare dintre monitor şi unitatea centrală a calculatorului. După ce s-au asigurat că Alin Alexandru a murit, i-au luat telefonul mobil, componentele calculatorului şi alte câteva bunuri neînsemnate pe care le-au ascuns.

Robert Tecucianu şi Augustin Popescu au mers fiecare la casa lui şi au urmărit ştirile la televizor să vadă dacă a fost descoperită crima. Ulterior, cei doi au apărut în faţa blocului în care locuia Alin Alexandru şi au discutat cu vecinii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite