Bucureşti: Curse offroad cu maşinute în sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Copilului din sectorul 4 a fost locul unde s-a desfăşurat prima ediţie a concursului internaţional de maşinuţe offroad radiocomandate din Capitală. Piloţii au venit înarmaţi cu truse de scule, roţi de rezervă, pistoane, arcuri, suspensii, caroserii şi radiocomenzi.

 Întreţinerea şi pregătirea unei astfel de maşinuţe necesită timp şi o oarecare investiţie. Dacă pentru achiziţionarea unui buggy (maşinuţă offroad) sau truggy (tot offroad, dar cu roţile mai mari) este nevoie de aproximativ 400 de euro, pentru a putea participa în competiţii e necesară o investiţie suplimentară.

„Pe mine m-a costat buggyul 400 de euro. Dar se găsesc şi mai ieftine, la 250-300 de euro. După aceea, dacă vrei să faci performanţă, trebuie să bagi bani. Un motor bun ajunge şi la 700 de euro. O caroserie ajunge pe la 50 de euro, şi tot aşa. Este ca o maşină de curse normală, doar că este la scară redusă. A mea are un motor de un piston, alimentat cu etanol, care dezvoltă 3 cai putere”, spune Mircea Şerban, preşedintele clubului organizator şi participant. Împreună cu alţi prieteni, Mircea a înfiinţat Clubul Sportiv Motor Sport Racing Team în urmă cu aproximativ patru luni.


Premiile puse în joc la competiţia de astăzi sunt rodul cotizaţiilor anuale ale membrilor clubului. Tot din aceşti bani, şi cu ajutor din partea Primăriei Sectorului 4, au reuşit să facă şi circuitul din Prcul Copiilor. „Când câştigi o competiţie, cel mai mare premiu este mândria şi satisfacţia, pentru că premiul în bani este nesemnificativ. Eu am câştigat la Constanţa locul 1 şi am primit 100 de euro, iar aici este acelaşi premiu. Deocamdată nici nu prea sunt sponsori, pentru că nici sportul acesta nu a luat o mare amploare”, a spus Ionescu „Cristake”, după cum scrie pe tricoul lui de participant.    

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite