Cursă mortală pe linia de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietonii fac pariuri cu moartea de fiecare dată când traversează un coridor pietonal de pe Şoseaua Olteniţei. O femeie care mergea pe acest culoar a rămas fără un picior în Vinerea Mare deoarece spaţiul care delimitează lucrările la pasajul pietonal, care face legătura între metrou şi Sun Plaza, este foarte îngust.

Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, şi azi dimineaţă vadul mare de oameni care iese de la metrou, traversa „încordat” coridorul îngust de un metru pentru a ajunge la trecerea de pietoni, conştienţi de pericolul pe care îl presupune depăşirea liniei de tramvai.

Şi totuşi, în funcţie de doza de curaj, unii alergau în faţa tramvaiului pentru a nu mai aştepta să treacă vehicolul, iar cei mai îndrăzneţi care se avântau pe-acolo şi erau prinşi la mijloc făceau echilibristică pe lângă gard, ca să fie siguri că nu sunt agăţaţi. „N-aveam ce să păţesc, că m-am lipit de gard. Am alergat, dar ce să fac dacă n-am avut timp să trec”, ne explică Andrei, un puşti teribilist care mai spune că face acelaşi lucru zilnic când iese de la şcoală.

Prinşi la mijloc între maşină şi tramvai

Aceeaşi „siguranţă” este manifestată aproape la unison de către mulţi pietoni grăbiţi, care nici nu se gândesc să ocolească gardul până la cea mai apropiaţă trecere de pietoni. Nu la fel de siguri ar trebui să fie persoanele robuste care se avântă pe-acolo în acelaşi timp cu tramvaiul, pentru că riscă să fie agăţate din mers şi să ajungă sub roţile vagoanelor, dacă nu calculează cu precizie elveţiană dacă încap pe-acolo. „Nu trec odată cu tramvaiul, îmi asigur spatele şi o iau pe linie până la trecerea de pietoni”, spune Claudia, un alt pieton grăbit.

Şi nu doar tramvaiul este singurul pericol care îi paşte pe oameni, în această zonă. Între liniile de tramvai care taie Şoseaua Olteniţei a apărut un gard de sârmă pentru ca şoferii să nu mai întoarcă brusc, peste linie. Doar că, în urma acestei măsuri de siguranţă, şoferii se strecoară pe trecerea de pietoni şi intră pe contrasensul tramvaiului, unde riscă să-i prindă la mijloc tot pe pietoni.

Tramvaiul i-a secţionat piciorul

Muncitorii de la Tungal Construct, cei care se ocupă cu lucrările la pasajul subteran, s-au arătat dezinteresaţi de ideea ca acest culoar de trecere să fie semnalizat mai strident, pentru că, spun ei, într-o lună, cât aproximează că mai durează lucrările, nu se mai poate întâmpla nimic grav.

Femeia care a suferit o amputaţie a piciorului drept, în Vinerea Mare, pentru că s-a hazardat să treacă prin acel culoar, a suferit chinuri groaznice. Nu doar că a fost târâtă de tramvaiul 11 aproximativ zece metri, dar a mai stat sub roţile tramvaiului 20 de minute până au scos-o pompierii de la descarcerare, şi alte 30 de minute pe refugiu, unde a fost resuscitată până a sosit o ambulanţă. 



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite