Curăţaţi-vă faţadele! Primăria verifică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

88 de inspectori ai municipalităţii controlează dacă s-au spălat cu detergent străzile şi dacă proprietarii şi-au îngrijit faţadele. Verificările se fac zilnic până pe 15 aprilie, iar amenzile sunt de maximum 2.500 de lei.

“Marea săpuneală a Capitalei” sau, oficial, campania “Capitala creşte verde!” a început săptămâna trecută cu spălarea străzilor, a trotuarelor şi a semnelor de circulaţie. De ieri, 88 de inspectori ai Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), indiferent de ce domeniu acoperă, verifică treaba firmelor de salubritate, dar şi cea a proprietarilor de imobile şi a patronilor de magazine.

Aceştia din urmă sunt obligaţi, potrivit hotărârii de Consiliu General nr. 147/2005, să-şi cureţe faţadele şi, dacă este cazul, vitrinele. Zeci de bulevarde şi străzi vor fi luate astfel la puricat, din centru până la periferie. Printre acestea sunt atât Şoseaua Kiseleff şi Calea Victoriei, cât şi Şoseaua Centură.

Criteriile de verificare

“Inspectorii verifică dacă s-au strâns şi gunoaiele din spatele blocurilor, precum şi dacă firmele au spălat geamurile de la faţadele clădirilor”, a declarat, pentru “Adevărul”, unul dintre şefii Direcţiei de Inspecţie din cadrul PMB, Mihai Stanislav. El a adăugat că “se vor lua măsuri şi se vor dispune sancţiuni firmelor de salubrizare, agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari, dacă nu au fost respectate prevederile hotărârii de Consiliu General nr. 147/2005”.

Amenzi de până la 1.000 lei pentru persoanele fizice

Angajaţii municipalităţii vor mai controla şi întreţinerea spaţiilor verzi din jurul blocurilor, întreţinerea părculeţelor şi a locurilor de joacă pentru copii şi respectarea normelor de poluare şi protecţie a mediului de către constructori.
Inspectorii municipalităţii i-au atenţionat, săptămâna trecută, în special pe preşedinţii asociaţiilor de proprietari, să iasă la curăţenie.

„Amenda pentru pesoanele fizice se încadrează între 500 şi 1.000 de lei, iar pentru pesoanele juridice este între 2.000 şi 2.500 de lei”, a declarat, pentru “Adevărul”, directorul executiv adjunct al Direcţiei de Inspecţie şi Control General Mihai Iordache.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite