Cum ne-a dat de mâncare Traore în prime time

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gestul ivorianului de la CFR Cluj, Lacina Traore, ne arată încă o dată că noi, ca naţie, mai avem o şansă.

Şi una net superioară Africii, asta că tot suntem comparaţi zi de zi cu statele subdezvoltate de pe continentul negru. În minutul 89, momentul în care Traore a egalat AS Roma, atacantul african de doar 20 de ani a început să dea poporului român de mâncare, printr-un gest obscen, suburban, demn de condamnaţii care-şi împart perverse prin puşcării.

Nici nu l-a interesat că a marcat un gol superb, sau că a jucat împotriva lui Mexes, Totti sau De Rossi, iar de pe margine îl urmărea Ranieri. Şi-a manifestat bucuria prin semne obscene făcute fanilor din tribune, iar în cursa de 40 de metri până la mijlocul terenului ne-a demonstrat că şi-a îmbogăţit vocabularul cu încă un cuvânt, pe lângă cele opt pe care le foloseşte: mâncare, sex, fotbal, fault, arbitru, haine, bani şi WC. Şi culmea, era rostit perfect în română, din două consoane şi două vocale.

Traore şi-a ales perfect momentul să batjocorească o ţară întreagă, într-un meci transmis de postul public, în prime time. Nu-mi amintesc ca vreun fotbalist român, care a evoluat sau evoluează în străinătate, să jignească publicul, să vorbească urât despre ţara în care juca. Nici nu cred că există un exemplu. Nici măcar fotbaliştii care au acelaşi coeficient de inteligenţă cu al lui Traore. Degeaba are talent Lacina, dacă mintea îi este rătăcită undeva pe ruta Abidjan-Cluj.

Ştiţi ce spunea preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, zilele trecute, la Gala Fanatik, acolo unde lui Traore i s-a acordat un premiu? Că în 2008, ivorianul nici măcar nu ştia cum arată un telefon mobil sau un laptop, iar în aceşti doi ani în România a învăţat foarte multe. Mai ales să dea de mâncare României, ţara care l-a făcut cunoscut şi i-a dat o pâine! Dar în Botswana şi Lesotho, cuvântul obscen învăţat în România de Traore înseamnă ploaie. Să nu ne supărăm pe Lacina, că are mintea neudată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite