Cum bagă Patriarhia mâna în buzunarele românilor pentru Catedrala Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au reuşit să obţină, în trei moduri, bunuri sau fonduri de la statul român pentru a porni construcţia mega-catedralei, mai-marii Patriarhiei Biseriicii Ortodoxe Române au găsit acum şi „calea online" spre buzunarul credinciosului.

Controversata Catedrală a Neamului din centrul Capitalei e ridicată numai în proporţie de 3%. Pentru a pune în mişcare buldozerele care râmă pământul de lângă Casa Poporului s-au găsit, însă, deja trei strategii de a băga mâna în buzunarul tuturor românilor, şi nu doar a credincioşilor ortodocşi.

Prima soluţie se referă la terenul pe care se ridică ansamblul arhitectural, primit gratuit prin Hotărârea Guvernului nr. 468/2003 privind transmiterea unui teren proprietate publică a statului în administrarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române.

A doua soluţie: bani de la Guvernul României. În urmă cu trei luni, executivul a alocat suma de 10 milioane de lei pentru construcţia catedralei, din bugetul pe 2011, după ce în 2009 alocase alte 5 milioane.

A treia soluţie: fonduri de la primăriile de sector. În 2010, Primăria Sectorului 2 a alocat 10 milioane de lei. Banii nu sunt daţi direct, ci printr-o cale specială, formulată în mai 2010 de Arhiepiscopia Bucureştilor: centre social culturale, de exemplu Centrul social cultural Protoieria I Capitală.

Şi pentru că toate acestea nu erau de ajuns, Patriarhia a făcut zilele trecute şi un site de donaţii, construimcatedrala.ro, unde credincioşii pot da între 2 şi 20 de euro. Reprezentanţii Patriarhiei nu au putut fi contactaţi până acum pentru a comenta.

Mai multe despre site-ul de donaţii pentru Catedrala Neamului puteţi citi AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite