Chinezii "made in România" sărbătoresc Anul Nou cu pocnitori şi colţunaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calendarul gregorian arată că din 3 februarie începe anul iepurelui. Tradiţia îi aduce împreună, în sânul famiilor pe cetăţenii chinezi din Bucureşti care sărbătoresc zgomotos, cu pocnitori, trecerea în noul an.

Li Jianhua, care este redactor-şef la ziarul “Chinezii din România”, publicat în Capitală, va petrece alături de soţia şi fetiţa sa, trecerea în noul an. Alţi peste 8.000 de cetăţeni asiatici vor sărbători anul iepurelui care începe în prag de primăvară potrivit tradiţiei chinezeşti. “Aşa cum este tradiţia vom lua masa alături de familie.

Potrivit tradiţiei, ar trebui să stăm la gura sobei şi servim colţunaşi făcuţi dintr-o foaie subţire de cocă şi umpluţi cu carne tocată amestecată cu verdeaţă”, a declarat Li Jianhua. Copiii şi tinerii vor primi bani de la cei mai în vârstă în semn de noroc şi tot în semn de prosperitate se pregătesc pacheţele roşii cu daruri. Întreaga familie va sta la taclale toată noaptea şi nu va dormi, în ideea ca cei mai în vârstă, părinţii, să aibă parte de o viaţă cât mai lungă.

Pocnitorile care sperie monstrul

O altă tradiţie chinezească pentru trecerea în noul an sunt pocnitorile, menite să sperie şi să protejeze “monstrul”sau cunoscutul dragon. “Chinezii din Bucureşti vor purta în această noapte haine noi, de la pălărie şi până la pantofi, mai ales când vine vorba de copiii”, a mai mărturisit Li Jianhua.

În prima zi a noului an începe festivalul primăverii care debutează cu rugăciunile credincioşilor pentru siguranţa copiilor. Este ziua în care se mănâncă găluşte, semn că anul va fi unul bogat şi plin de sănătate. Departe de casă, chinezii din România, le trimit felicitări celor dragi cu urări pentru noul an.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite