Prima zi de recensământ în cartierul bogaţilor: “Mă plăteşti ca să vorbesc cu tine?” De frică, recenzorii au refuzat Ferentariul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recenzorii care au bătut pe la uşile bucureştenilor au avut de trecut un test de rezistenţă maximă, ieri, în prima zi de numărătoare a locuitorilor din Capitală.

Dacă în centrele de recensământ din oraş domnea liniştea, majoritatea fiind mai degrabă goale, pe teren situaţia a fost alta. De exemplu, în zona Pipera, cartier locuit preponderent de oameni de afaceri, la întrebarea „primiţi cu rcensământul?”operatorii de interviu au primit ameninţări.

„De unde ai venit domnule, de la femei, de arăţi aşa? Pleacă de-aici, nu am timp să vorbesc. Mă plăteşti ca să stau de vorbă cu tine?  Vino altădată că nu am chef şi timp acum”, a ţipat un patron de pensiune de pe Şoseaua Pipera-Tunari la Cosmin Boga, un recenzor proaspăt absolvent al Facultăţii de Drept, în timp ce înfuleca mâncare dintr-o caserolă.

Aceeaşi atitudine au prezenta-o şi alţi proprietari de vile din zonă. Unii fie şi-au trimis servitoarele la înaintare pentru reprogramare, fie au refuzat să-şi dea datele în acest moment.

Recenzorii au refuzat Ferentariul

În schimb, au fost situaţii în care recenzorii au renunţat pe ultima sută de metri să meargă pe teren, în cartierele rău famate ale Capitalei, de frică. „În sectorul 5 au mai rămas foarte puţini operatori, acum încercăm să acoperim zona cu ce avem, cu candidaţi puşi pe listele opţionale. Au renunţat mulţi de frică”, ne-a declarat un reprezentant al comisiei de recensământ din această zonă. 

De exemplu, operatorii care au fost repartizaţi în zona Zeţari şi Zăbrăuţi au fost însoţiţi şi de echipaje de poliţie pentru a evita conflictele.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite