Cu vaporaşul pe lacul Herăstrău. Plimbări gratis doar astăzi, de Florii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 6.000 de bucureşteni s-au bucurat, astăzi, de Florii, de o plimbare gratis cu vaporaşul. Începând de mâine, costul unui billet este de 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii şi pensionari.

Bucureştenii au profitat, astăzi, de vremea frumoasă, cu temperaturii de până la 16 grade Celsius, şi mulţi au ieşit să se plimbe prin parcuri, să meargă cu rolele sau cu bicicleta. Cei care au ajuns în Herăstrău au putut chiar să se plimbe gratis cu vaporaşul, deoarce s-a deschis noul sezon de agrement. Oferta a fost valabilă doar azi, de Florii.

Patru vaporaşe şi două şalupe
Şefii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) au pus la dispoziţia plimbăreţilor patru vaporaşe - două cu o capacitate de 80 de locuri şi două cu 60 de locuri - şi două şalupe cu câte 12 locuri fiecare, care au făcut ture din jumătate în jumătate de oră.

În total, peste 6.000 de persoane au „ieşit în larg“. Bucureştenii s-au arătat chiar mulţumiţi de „super-oferta“ municipalităţii. De la copii de 3-4 ani, adolescenţi, la adulţi şi chiar pensionari, ei s-au pus la coadă încă de dimineaţă la debarcaderul de la Pavilionul H.

„Eram cu nepoţica prin parc şi am aflat că putem să ne dăm gratis. Ea nu s-a mai plimbat niciodată cu vaporaşul şi m-am gândit că este o ocazie bună“, a spus ieri doamna Aura Mărculescu (50 de ani), care locuieşte în apropiere de Herăstrău. La fel de mulţumit de plimbare a fost şi Adrian Danciu, un tânăr inginer în vârstă de 25 de ani, care a venit să se plimbe cu prietena.

5 lei pentru adulţi, 2 lei pentru copii
„Mi-a plăcut foarte mult. Nu m-am mai dat până acum, dar cred că o să mă mai întorc“, a subliniat băiatul. Oamenii au fost plimbaţi de „căpitanul“ Sorin Rădulescu (46 de ani), care lucrează din 1995 pe Lacul Herăstrău. „Am avut noroc că am prins o vreme aşa de frumoasă. Au venit foarte mulţi bucureşteni. În plus, vaporaşele au fost modernizate aşa că îi aşteptăm pe doritori“, a subliniat acesta.
Începând de mâine. bucureştenii se pot plimba cu vaporaşul dacă plătesc 5 lei pe billet. Pentru copii şi pensionari tariful este de 2 lei. O cursă durează aproximativ 30 de minute iar programul zilnic la Debarcaderul Central se va desfăşura între orele 11.00 – 18.00.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite