Cu avocatul la psihiatru: Cristian Stoicescu va fi evaluat de medici pentru a se stabili dacă avea discernământ când a cerut mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că ar fi pretins 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător de la Tribunalul Bucureşti, ca să obţină punerea în libertate pentru doi inculpaţi, a fost trimis în judecată şi supus unei expertize psihiatrice.

Procurorii anticoruptie, citaţi de site-ul luju.ro, au sustinut, în rechizitoriu, că „La data de 23 decembrie 2011, inculpatul Stoicescu Cristian, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la doi denunţători suma de 20.000 de euro, în schimbul exercitării influenţei asupra unui judecator, astfel încât să îl determine să emită o hotărâre de punere în libertate a celor doi denunţători, aflaţi în stare de arest preventiv, într-o cauză aflată pe rolul Tribunalului Bucureşti. La data de 4 ianuarie 2012, inculpatul a primit de la cei doi denunţători, prin intermediar, suma de 10.000 euro, ca prima tranşă din totalul pretins anterior, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante”.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a avocatului în 5 ianuarie 2012. Înalta Curte i-a respins lui Stoicescu recursul.

În timpul recursului însă, avocaţii lui Stoicescu au susţinut că acesta este extrem de bolnav şi că, în urma unui accident de maşină suferit în 1998, a rămas cu sechele importante, care i-au diminuat capacitatea de a percepe lucrurile în mod corect.

La cererea avocaţilor săi, Cristi Stoicescu va fi supus unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru a se stabili gradul său de discernământ.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite