„Crucea Secolului“, mutată ilegal?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Culturii acuză Primăria Capitalei că lucrările de mutare a monumentului „Crucea Secolului“, din Piaţa Charles de Gaulle, sunt ilegale, primăria neavând avizul ministerului.

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Capitalei a transmis în octombrie o documentaţie către Comisia Naţională pentru Monumente de For Public, din subordinea ministerului, cu privire la mutarea temporară în Parcul Herăstrău a lucrării „Crucea Secolului“. Documentaţia era motivată de construirea unui pasaj subteran.

Cererea a fost analizată în şedinţa Comisiei Naţionale pentru Monumente de For Public şi respinsă. Comisia a propus pentru reamplasarea temporară a acestei lucrări scuarul aflat la intersecţia dintre Bulevardul Aviatorilor şi Şoseaua Nordului.

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Capitalei a înaintat Ministerului Culturii o nouă documentaţie de mutare definitivă a lucrării menţionate pe amplasamentul propus de comisie.

Comisia Naţională pentru Monumente de For Public a respins cu unanimitate de voturi mutarea definitivă a acesteia.

Şeful Serviciului Monumente din AMPT, Cristea Sanda, consideră nejustificată precizarea Ministerului Culturii. Potrivit acestuia, mutarea monumentului "Crucea Secolului" din Piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti este temporară, acest lucru fiind precizat în ambele documentaţii transmise Ministerului Culturii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite