Criza alungă firmele de construcţie de la târguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăderea numărului de participanţi este cauzată de criza economică, care a lovit bugetele de promovare ale companiilor.

Cea de-a X-a ediţie a expoziţiei naţionale de construcţii Prahova Construct, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, a debutat timid astăzi. Anul acesta, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, participă doar 21 de companii din Prahova, Bucureşti şi Cluj Napoca, comparativ cu anul trecut, când aproximativ 40 de firme din ţară şi-au expus produsele.

“Avem şase dezvoltatori de proiecte imobiliare şi o singură bancă, restul, societăţi specializate pe materiale de construcţii, majoritatea din judeţul nostru”, ne-a declarat directorul de promovare în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Alexandra Petre.

Nu sunt bani de promovare

Reprezentantul instituţiei spun că patronii au preferat să reducă bugetele de publicitate ca să nu trimită angajaţii în şomaj. “Totuşi, sunt 21 de firme care au făcut eforturi financiare să-şi promoveze produsele. E bine şi aşa, mai ales că am aflat că trei astfel de târguri din ţară nici nu au mai avut loc”, a mai spus Alexandra Petre.

Pe lângă materiale de construcţii, vizitatorii pot găsi la acest târg corpuri de iluminat, tuburi fluorescente, panouri solare, turbine eoliene, sisteme de încalzire în pardoseală, pavaje, garduri de beton, elemente decorative de grădină, stâlpi ornamentali, vopsele lavabile, tencuieli decorative, scări interioare din lemn, uşi, ferestre termopan, parchet, adezivi şi staţii seismice portabile. “Pentru mare parte dintre aceste produse, expozanţii au scăzut considerabil preţurile, cu până la 40%, ca să atragă clienţii”, a mai declarat reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova.
Ultima zi a expoziţiei este duminică, 22 martie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite