Cristian Văduva a lăsat fotbalul pentru bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul a fost prima sa mare pasiune, dar la vârsta de 18 ani, când trebuia să facă saltul la seniori, a ales alt drum. Acum este unul dintre cei mai apreciaţi şefi de bucătarie din Bucureşti.

Prima echipă de fotbal, care i-a adus şi satisfacţii dar şi o mulţime de probleme, a fost Unirea Tricolor. În cei cinci ani în care a fost înscris la acest club, Cristi a avut posibilitatea de a-şi face o mulţime de prieteni şi de a vizita ţări precum Suedia sau Franţa.

„Pe la mijlocul anilor ’90 am fost cu echipa la o mulţime de turnee de juniori. Cele mai frumoase au fost cele din Franţa şi Suedia, ţări pe care nu aveam cum să le vizitez altfel, pentru că familia mea avea o situaţie materială destul de modestă“, spune tânărul care a jucat ca mijlocaş coordonator.

„Eram un adevărat număr 10“, se mândreşte Cristi, care a fost coleg de generaţie cu fotbalişti de renume, precum Daniel Niculae, care joacă în prezent la AS Monaco.

La 18 ani şi-a schimbat planurile

Când s-a hotărât să lase echipa Unirea pentru un alt club, patronul echipei i-a băgat beţe-n roate şi a făcut tot posibilul să nu primească drept de joc.

„Nu ştiu cum măsluia el actele, dar eu figuram mereu sub contract cu Tricolorul şi nu reuşeam să obţin drept de joc la nicio echipă. Până la urmă am decis să mă las de fotbal şi să mă orientez către altceva“, povesteşte, fără resentimente, bărbatul care coordonează în prezent bucătăria restaurantului Classico.

„Să munceşti la căldură, nu ca mine-n frig“

Înainte să se hotărască ce ar vrea să facă mai departe, Cristi, care avea doar 18 ani, s-a sfătuit cu părinţii săi care l-au îndrumat către meseria de bucătar.

„Mama m-a îndemnat să mă înscriu la cursurile de bucătar şi tata m-a susţinut. El m-a sprijinit foarte mult şi în scurta mea carieră fotbalistică, dar când a văzut că am lăsat fotbalul mi-a zis doar atât: «să munceşti undeva la căldură, să nu stai ca mine în frig şi printre fiare». Tata a fost sudor toată viaţa“, îşi aduce aminte emoţionat Cristi.

De când a terminat cursul de bucătar, la 18 ani, cariera fostului fotbalist a mers pe o pantă ascendentă, ajungând în doar câţiva ani din spălator de vase, „chef“. „Am muncit şi în restaurante cu specific sârbesc şi românesc şi în fast-food, şi la catering. Pot să spun că sunt «tăvălit prin toate mirodeniile»“, încheie Cristian.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

-Ai avut un exemplu după care să te ghidezi în cariera ta?
-Da. Îi port un mare respect maestrului în arta culinară, Marian Toader. El este omul care „a văzut bucătarul din mine“ şi m-a învăţat foarte multe lucruri.

-Ai de gând să-ţi mai schimbi meseria?
 -Nu, în niciun caz. Nu este cea mai uşoară meserie, dar e foarte frumoasă. Am de gând să particip la cât mai multe concursuri pentru a acumula cât mai multă experienţă şi în 5-6 ani vreau să îmi deschid propriul restaurant                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
          
CE-I PLACE
„Îmi plac oamenii cinstiţi, care îşi ţin cuvântul dat indiferent de situaţie. Îmi  mai place foarte mult fotbalul, dar a devenit a doua pasiune, după gătit“, spune Cristian.

CE NU-I PLACE
„Nu-mi place deloc dezorganizarea şi din această cauză, atunci când ajung într-un loc dezorganizat, tind să mă implic pentru a ordona lucrurile“, explică bucătarul.

PROFIL:

Născut. 22 iulie 1982, Bucureşti
Studii. A absolvit Liceul „Petru Maior“
Familie. Este căsătorit

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite