Cristian Pîrvulescu despre Botiş: „a dat dovadă de aroganţă şi cinism şi ar trebui să iasă, de tot, din viaţa politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi-a prezentat azi-dimineaţă demisia de onoare, la sugestia premierului Boc, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european. Analistul politic Cristian Pîrvulescu, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, susţine că demisia fostului ministru al Muncii nu este una de onoare, ci era una obligatorie.

„Situaţia fondurilor structurale din ţara noastră este absolut deplorabilă. Mulţi intre beneficiarii de astfel de fonduri nu primesc prefinanţările şi aşteaptă chiar şi doi ani finanţarea, de la depunerea proiectelor. În cazul asociaţiei la care lucra doamna Botiş s-a făcut în câteva luni, din câte am înţeles şi toţi banii au venit la timp. Din funcţia sa de ministru al Muncii putea influenţa derularea proiectului“, a declarat, politologul, pentru „Adevărul de Seară“.

El a subliniat că Ioan Botiş nu poate susţine că nu exista niciun interes în acest proiect. „Soţia fostului ministru lua un salariu de 8.000 de lei pentru funcţia de consilier juridic. Eu derulez acum un proiect de 4 milioane de euro din fonduri structurale şi nu pot să dau unui consilier juridic un salariu mai mare de 1.700 – 2.000 de lei“, a mai spus Pîrvulescu. „Domnul Botiş a dat dovadă de aroganţă şi cinism şi ar trebui să iasă, de tot, din viaţa politică. Acest scandal va ajunge, probabil, la Bruxelles“, a mai spus analistul politic. Pîrvulescu nu a vrut să facă predicţii cu privire la noul ministru. „Este foarte dificil să spun cine va fi noul ministru având în vedere că peste trei săptămâni vor fi alegeri în partid“, a încheiat preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite