A accelerat până la moarte! Vicecampion la culturism a murit într-un accident de motocicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Costescu (21 de ani), vicecampion european la culturism pentru juniori, a intrat cu motocicleta într-o maşină. Tânărul se afla în apropierea casei prietenei sale, pe strada Prelungirea Ghencea, când s-a lovit, cu viteză, cu un autoturism marca Audi. Şoferul maşinii a întors fără să se asigure.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 24.00. Cristi se afla cu motocicleta sa marca Yamaha pe strada Prelungirea Ghencea, venind dinspre strada Valea Oltului către Şoseaua de Centură. Din câte susţin martorii, el rula cu viteză mare, deşi exista un indicator cu limitare de viteză la 30 de kilometri la oră. În dreptul imobilului nr.103, în apropiere de casa unde locuieşte prietena lui, un conducător auto în vârstă cu 28 de ani, la volanul unui Audi care venea din acelaşi sens de mers, a întors în plină stradă, fără să se asigure cum trebuie. În acel moment, el s-a lovit, în plin, de culturist.

Acesta din urmă a fost proiectat într-un gard de beton aflat la câţiva metri buni distanţă.

A rămas cu ghidonul în mâini


La faţa locului a venit un echipaj SMURD, dar paramedicii nu au mai putut să facă nimic pentru a salva viaţa băiatului. Cristi purta cască în momentul impactului, dar nu avea alt echipament. El a fost lovit atât de tare încât a rămas cu ghidonul în mâini.
Şoferul de pe Audi a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero.  Cristi a fost transportat la IML pentru a se efectua autopsia, urmând să fie ridicat astăzi, de către membrii familiei sale.

Antrenorul său de culturism, Dănuţ Enuţă, de la Clubul Sportiv Şcolar nr.5 din Bucureşti a aflat ieri de moartea băiatului de la sora acestuia, Maria, pe care o sunase să-i ureze „La mulţi ani!“.
„Este teribil ce s-a întâmplat. Nu pot să cred. Cristi era un băiat foarte bun şi muncitor. I-am fost antrenor de când s-a apucat de culturism, în urmă cu cinci ani“, susţine Dănuţ Enuţă.

„Putea să ajungă printre cei mai buni“

Băiatul terminase anul acesta facultatea la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport şi chiar în urmă cu o lună îşi dăduse licenţa. „Vroia să devină antrenor de culturism. Anul trecut îşi terminase şi junioratul cu rezultate extraordinare. În 2010 a ieşit vicecampion la Campionatele Europene de Culturism şi Fitness pentru Juniori de la Donetsk din Ucraina. Cu un an înainte s-a clasat pe locul 3 la Europene, competiţie ce s-a desfăşurat la Baia Mare, iar în 2008 a fost al treilea la Campionatul Mondial din Cehia. De asemenea, a fost campion naţional la fitness juniori în 2008, 2009 şi 2010. Era un sportiv de mare perspectivă“, a subliniat Enuţă.

El a mai spus că, pe viitor, se aştepta ca sportivul să aibă rezultate foarte bune şi la seniori. „Ar fi putut să ajungă printre cei mai buni din Europa şi chiar din lume“. Sora lui Cristi, Maria, este şi ea pasionată de culturism. Ea a ieşit vicecampioană naţională la Juniori. Cristian Costescu se ocupa şi de coregrafia dansatorilor de la Flamingo Boys.
În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare care va fi înaintat spre soluţionare Biroului Cercetări Infracţiuni Rutiere din cadrul Brigăzii Rutiere.

Campanie pentru motociclişti


Poliţia Rutieră a demarat ieri o campanie cu numele „Fii vizibil!“, care are ca scop responsabilizarea conducătorilor de motociclete. Va dura până la15 septembrie şi astfel, se încearcă prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi motocicliştii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite