Cristi şi Dan surprind trăirile în cele mai mici detalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţi de fotografie, cei doi au dat naştere studioului Glamography. Fac fashion, beauty şi evenimente şi sunt proprii „regizori” ai imaginilor pe care le realizează.

Pasiunea pentru fotografie a apărut, la amândoi, destul de târziu însă asta nu le-a îngrădit deloc imaginaţia. Au făcut un curs de doar 3 luni şi restul au învăţat singuri.
„Pasiunea pentru fotografie s-a declanşat când am cunoscut-o pe soţia mea. I-am făcut ei nişte poze şi mi-a plăcut. De fapt, îmi plăcea de ea, şi poate de acolo a luat naştere şi pasiunea”, îşi aminteşte Cristi.

image

Dan însă, crede că plăcerea de a surprinde imagini a moştenit-o de la tatăl său. „El era pasionat de fotografie şi îl vedeam mereu cum îşi developa filmele prin baie. M-am apucat totuşi târziu, dar mă bucur”, povesteşte Dan.
Cei doi s-au cunoscut la facultate, iar plăcerea de a face poze şi dorinţa de a realiza ceva în acest domeniu i-a făcut, ca împreună, să-şi deschidă Glamography. „De 8 luni avem şi studioul şi ne-am axat în principiu pe fashion,beauty, evenimente şi portrete”, spun cei doi.

Pictoriale pentru „Absolutely Fabulous”
Datorită profesionalismului şi imaginaţiei pe care le-au căpătat treptat, cei doi au ajuns să facă pictoriale pentru reviste celebre precum „Absolutely Fabulous”. Cele mai importante proiecte la care au lucrat sunt pictorialele pentru coperţile revistelor şi câteva în interior.  „Tot noi am făcut şi pozele pentru reclama la parfumul de la Avon”, mai spun cei doi.

Împreună, menţin un echilibru perfect între seriozitate şi umor şi înainte de a fi fotografi sunt “regizorii” propriilor imagini pe care le realizează. „De obicei fotografia este cam impusă, noi încercăm să trecem peste acest aspect şi să deţinem controlul total asupra imaginii finale”, sunt de părere cei doi.

Următorul proiect pe care Cristi şi Dan vor să îl pună în aplicare va cuprinde o suită de cadre cinematografice aduse ca un tribut filmelor cu mafioţi.  „Vrem să creăm de fapt, o secvenţă de film din cadre fotografice. Proiectul nu este încă definitivat. Avem nevoie de multă recuzită, locaţii şi oameni. Scenariul însă, a fost făcut”, povesteşte Cristi despre viitorul proiect Glamography.

Ce fotografi preferaţi aveţi?
Cristi: Mie îmi place Guy Bourdin pentru că are un stil aparte, e un clasic şi face fashion. La vremea lui a adus un suflu nou.
Dan: Eu îl prefer pe David La Chapelle, fotograful de celebrităţi, pentru că are tehnici de prelucrare speciale.

Cum realizaţi fotografiile de nuntă, beauty şi portretele?
La portrete se merge pe alb negru sau pe cea în care albul domină, iar la pozele de nunţi, fiind doi, surprindem chiar şi cele mai mici detalii. La beauty însă, contează foarte mult machiajul, părul, atitudinea şi unghiurile.

Ce le place
Pe lângă pasiunea de a fotografia, Cristi spune că-i mai place tenisul, cinematografia şi publicitatea. Colegul său Dan este pasionat de Formula 1 şi de serialul tv Seinfeld. De asemenea, îi mai plac ceaiul şi mierea.

Ce nu le place
„Nu-mi plac morcovii şi bârfele”, susţine Dan, în timp ce Cristi adaugă că lui nu-i place absolut deloc cafeaua. „Şi nici regulile”, completează el.

Cristian Niculae
Născut. 23 septembrie 1982, Bucureşti
Studii. Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, ASE, master pe Managementul Afacerilor, curs de fotografie Photon
Ocupaţie. fotograf
Familie. căsătorit

Dan Nichitiu
Născut. 22 noiembrie 1982, Bucureşti
Studii. Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, ASE, master pe Managementul Afacerilor, curs de fotografie Photon
Ocupaţie. fotograf
Familie. necăsătorit

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite