Crimele care au şocat Capitala: Ucigaşul de la Lacul Morii, condamnat pentru sadism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toamna lui 2006, Florin Răducanu şi-a omorât prietenul cu mai multe lovituri de ciocan. Peste un an, în vara lui 2007, un alt caz teribil şoca Bucureştiul: un turc şi-a ucis soţia şi copilul din gelozie.

Criminalul elveţian - triplu asasinat „din dragoste“

Prima impresie pe care ţi-o lasă acum deţinutul Florin Răducanu este cea a unui domn respectabil şi manierat. Are 55 de ani ”împliniţi acum, în 11 aprilie”, după cum spune chiar el.

Ultimii trei şi i-a petrecut după gratii, la mai multe penitenciare din ţară, după ce, în noiembrie 2006, şi-a omorât prietenul cu un ciocan.

„Pot să fac un film”

Povesteşte cumva detaşat despre evenimentele care au dus la ceea ce justiţia a decis că a fost una dintre cele mai sângeroase crime comise la noi în ţară. Îl cunoştea pe Marian Negoiţă, cel ce avea să-i devină victimă, încă din tinereţe, de pe la 17- 18 ani.

„Era un tip care a căzut pradă alcoolului. Asta l-a dus şi la pierderea apartamentului pe care îl avea, dar şi la pierderea a două neveste”, povesteşte Florin Răducanu.

De altfel, de la acest apartament au pornit şi neînţelegerile dintre ei. ”Am vrut să îl ajut să îşi recupereze apartamentul de la ţigani. I-l luaseră la beţie, cu acte false”, spune bărbatul.

După ani întregi de procese şi avocaţi plătiţi cu bani grei de către Florin Răducanu, apartamentul a fost recuperat.

„M-a chemat acolo la ţară şi mi-a zis că el vine acasă la Bucureşti cu mine”, rememorează criminalul noaptea de 28 noiembrie 2006. Pe drum au oprit lângă Lacul Morii să aştepte un client de-al său.

Marian Negoiţă băuse nişte Uzo pe drum şi s-au aşezat pe portbagajul maşinii break la discuţii. ”În spate, eu aveam nişte scule şi cum stăteam aşa, în fund pe portbagaj, Marian se juca cu un ciocan. La un moment dat, s-a ridicat şi a luat-o la fugă pe lângă maşină spunând că el merge la apartamentul lui”, povesteşte puşcăriaşul.

Conform acestuia a dat să fugă după el, moment în care Marian a ameninţat că dacă se apropie îl loveşte cu ciocanul. „Îşi ţinea ambele mâini încleştate pe ciocan desupra capului. Am mai făcut un pas şi el şi-a dat una cu ciocanul în cap şi a căzut moale la pământ. De nervi am început să îl lovesc şi eu. Apoi m-am panicat şi am vrut să trag maşina mai aproape să-l pun în maşină şi să-l duc la spital”, a mai explicat puşcăriaşul.

Până s-a întors, Marian, aflat pe marginea digului, a căzut în bălăriile de la marginea lacului. ”Probabil de spasme. Mi-a fost teamă să intru după el şi m-am panicat. Bluza şi-o dăduse el jos înainte, de beţie, şi pantalonii i se rupseseră când am încercat să-l târăsc la maşină”, explică bărbatul.

Ucigaşii de femei uşoare

Traduce o carte de electronică

Acesta mai susţine că de fapt raportul medico legal atestă că Marian Negoiţă a decedat de hipotermie, aşa că condamnarea sa pentru crimă şi sadism este injustă.

Are de executat o pedeapsă de 15 ani în total şi spune că dacă ar puteada timpul înapoi s-ar feri de prieteni.

„Acum traduc o carte de electronică scoasă de Motorola: Surse de comutaţie”, povesteşte bărbatul cum îşi umple timpul.

„Particip şi la cercurile educaţionale, de psihologie şi am participat şi la activităţile ansamblurilor folclorice de la Rahova şi Giurgiu, cât am fost acolo. Şi aş vrea să scriu o carte, dar deocamdată nu am primit calculator”.

Îl mai vizitează şi familia din când în când, dar Aradul e destul de departe de Bucureşti. ”Mama săraca, care e pensionară, îmi mai trimite şi ea bănuţi. Mi-e greu când îmi văd familia, să-mi strâng fata în braţe… ”, spune bărbatul cu lacrimi în ochi.

Execuţiile în stradă, specialitatea străinilor

Turcul care şi-a executat familia

În vara anului 2007, un caz teribil şoca Bucureştiul: un cetăţean turc şi-a ucis soţia şi băieţelul. Selec Mehmet, în vârstă de 44 de ani, era căsătorit de şapte ani. El lucra la o fabrică de biscuiţi din Bucureşti, la care erau mulţi angajaţi turci.

Vecinii, familia şi toţi cei care îi cunoaşteau spun că cei doi formau un cuplu foarte fericit. Se mutaseră la Piaţa Reşiţa, la o scară vecină de cea unde locuiau părinţii ei.

Stăteau în apartamentul unui bătrân, de care aveau grijă, cu care se înţeleseseră că imobilul va rămâne al lor după moartea lui.

Nu au apucat să se bucure de acest lucru. În vara lui 2007, cei doi soţi au început să se certe din ce în ce mai des. Selec era foarte gelos şi bănuia că nevasta sa îl înşală.

Ea începuse să se plângă părinţilor de comportmentul lui: nu o lovea, dar devenise foarte agresiv în limbaj.

Crimă din gelozie

La data de 21 iunie, în timp ce bătrânul cu care locuiau era plecat la o cunoştinţă, Selec a avut un acces de gelozie. În acea dimineaţă l-a sunat pe un coleg de la fabrică şi i-a spus că nu mai are pentru ce să trăiască.

Cei doi soţi se certaseră cu o seară înainte. În timpul zilei, femeia s-a comportat cu multă indiferenţă, scoţându-l din minţi pe turc. Colegul său a anunţat poliţa. Mai mulţi agenţi de la Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei s-au deplasat la el acasă.

Oamenii legii au sunat la uşă, dar nu a răspuns nimeni. Unul dintre agenţi a escaladat fereastra, deşi stăteau la etajul al doilea. S-a uitat pe gean şi l-a văzut pe băiat, care dormea în pat. A reuşit să intre în casă. În acelaşi timp, ceilalţi agenţi au găsit o cheie şi au intrat în apartament.

Din păcate, oamenii legii au aflat apoi că micuţul nu dormea. Era mort. Fusese sugrumuat de tatăl său cu câteva ore în urmă. În sufragerie au găsit-o pe mamă. Aceasta fusese înjunghiată cu mai multe lovituri de cuţit.

Lângă băiat, poliţiştii au găsit un bilet în care Selec îşi motiva gestul prin faptul că nu mai vrea ca fiul său să trăiască în această lume rea.
După săvârşirea faptei, Selec a plecat de acasă, cu gândul să se sinucidă. Poliţiştii l-au găsit în zona Lacului Mihăileşti.

Citiţi mâine despre criminalul care şi-a ucis iubita pentru că aceasta l-a strigat cu alt nume, în Adevărul de Seară

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite