Crimele care au şocat Capitala: Criminalul elveţian - triplu asasinat „din dragoste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jean Pierre Francois Sgueglia şi-a ucis fosta amantă, pe fostul soţ şi pe mama acesteia din cauză că femeia nu îl mai dorea. Bărbatul se despărţise de iubita lui cu câteva luni în urmă. El şi-a cumpărat un pistol şi s-a întors în România pentru a-şi pune planul în aplicare. A fost capturat în Serbia în mai puţin de 24 de ore.

La sfârşitul lunii noiembrie 2004, o crimă foarte violentă a avut loc într-un restaurant chinezesc de pe Calea Griviţei: paznicul localului a fost ucis cu o toporişcă de un alt angajat.

Cristian Orlando Ioniţă lucra ca ajutor de bucătar la restaurantul chinezesc de câteva luni. După cum a declarat reporterilor „Adevărul de Seară“, el datora o sumă mare de bani unor cămătari.„Trebuia să dau 4.000 de euro. Vroiam să încep o afacere“, susţine bărbatul. La 23 noiembrie, după ce s-a întâlnit cu iubita lui, el s-a gândit să fure banii din încasările de la locul de muncă. Astfel, în jurul orei 3.00, a ajuns la local, unde a fost primit de paznicul de noapte. I-a spus acestuia că a venit să facă stocul.

După ce i-a deschis uşa încăperii unde erau calculatoarele, s-a îndreptat spre sertarul cu bani, unde a găsit 48 de milioane de lei vechi. Paznicul l-a văzut, iar cei doi s-au luat la bătaie. Cristian a luat o toporişcă din camera unde se pregătea carnea şi a început să-i care lovituri paznicului cu aceasta în cap şi pe tot corpul. „Vroiam doar să-l leşin, în niciun caz să-l omor. Când l-am văzut căzut, m-am speriat şi am fugit“, povesteşte tânărul.

„Consider că pedeapsa a fost prea mică“
A doua zi de dimineaţă, el trebuia să fie primul la muncă. A sunat un coleg şi i-a spus că e uşa blocată la restaurant pentru că avea nevoie de un alibi. După ce „au descoperit“ cadavrul, cei doi au oprit o maşină de jandarmi să-i ajute.

Cei doi au fost duşi la Poliţie, iar după 15 ore de audieri, bărbatul şi-a recunoscut fapta. El este închis la Penitenciarul Giurgiu şi a primit, ca pedeapsă, 16 ani de detenţie. „Consider că pedeapsa a fost prea mică. A fost cea mai mare greşeală din viaţa mea“, spune, cu regret, puşcăriaşul.

Triplul asasinat din cartierul Giuleşti
Peste un an, un alt caz i-a şocat pe bucureşteni: Jean Pierre Francois Sgueglia, un elveţian, şi-a omorât fosta iubită, pe mama şi pe fostul soţ al acesteia, din gelozie.

Alina Pantazi l-a cunoscut pe Jean Pierre în 2003, când a fost plecată la muncă în Elveţia. Deşi era căsătorită cu Valentin, femeia a început o relaţie amoroasă cu elveţianul. Lucrurile au devenit serioase, aşa că peste un an, când s-a întors în ţară, ea a divorţat de Valentin.

În 2005, după încheierea actului de divorţ, elveţianul a început să vină destul de des în România. Nu l-a deranjat nici faptul că femeia avea o fetiţă cu fostul soţ. Mai mult, în vara acelui an, cei doi îndrăgostiţi, împreună cu mama şi cu Alexandra, fetiţa Alinei în vârstă de patru ani, şi-au petrecut concediul pe litoral.

Lucrurile nu au mers „ca pe roze“ pentru mult timp. Câteva luni mai târziu, relaţia dintre cei doi a început să se răcească, iar Alina s-a împăcat cu Valentin. În septembrie, foştii soţi s-au mutat din nou împreună.

Şi-a făcut singur dreptate cu un pistol
Rănit în orgoliu, Sgueglia s-a hotărât să se răzbune pe fosta lui amantă. Şi-a cumpărat un pistol marca Glock 19 din Geneva, iar la 3 decembrie a împrumutat un BMW de la un prieten şi s-a întors în Bucureşti, cu gândul să o ucidă. Şi-a cumpărat o hartă, ca să găsească strada Fagului, din cartierul Giuleşti, unde locuia Alina, şi s-a cazat la Hotelul Intercontinental. De aici, a început să-i trimită mesaje de ameninţare fostei sale iubite.

Ziua următoare, în jurul prânzului, s-a dus la locuinţa Alinei, pentru a-şi pune planul în aplicare. În curte i-a ieşit în cale Maria Vache, mama Alinei, pe care a doborât-o cu un singur foc. La uşă l-a găsit pe Valentin, în care a tras şase focuri. Pe Alina a găsit-o în bucătărie. A tras opt focuri, să fie sigur că nu are nicio şansă de scăpare.

A fost capturat în Serbia
În casă se mai aflau şi fetiţa Alinei, şi încă un bărbat şi o femeie, prieteni de familie. Vecinii, speriaţi de zgomotele gloanţelor, au ieşit să vadă ce se întâmplă, văzându-l pe criminal ieşind din curte.

Bărbatul s-a întors liniştit la hotel şi după ce i-a telefonat prietenului de la care închiriase maşina, pentru a-i spune de crimă, şi-a luat maşina şi s-a îndreptat către Elveţia. A fost prins de autorităţie din Serbia, însă, la mai puţin de 24 de ore.

Sgueglia este închis la Penitenciarul Giurgiu în regim de maximă siguranţă. A primit, ca pedeapsă, închisoare pe viaţă.

Citiţi în Adevărul de Seară de luni despre turcul care şi-a ucis soţia şi copilul    


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite