„Crimă şi pedeapsă“, gratuit cu ziarul Adevarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima carte din colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă“ s-a distribuit astăzi gratuit cu ziarul Adevarul. Romanul scris de Fiodor Mihailovici Dostoievski a scos cititorii din case încă de la primele ore ale dimineţii, iar vânzătorii spun că au dat câte 50 de cărţi în numai jumătate de oră.

Imediat ce s-au deschis chioşcurile de ziare, pasionaţii de lectură s-au şi aşezat la coadă pentru a cumpăra primul volum din noua colecţie lansată de Editura Adevarul.
„Crimă şi pedeapsă“, de Fiodor Mihailovici Dostoievski, s-a distribuit gratuit astăzi, iar începând de joia viitoare cititorii vor trebui să plătească pentru fiecare carte din colecţie câte 12,99 de lei.

Vor urma, în săptămânile viitoare, alte titluri de referinţă ale literaturii universale, printre care „Muntele vrăjit“, de Thomas Mann, „Lupul de stepă“, de Hermann Hesse, dipticul „Viţelul de aur“ şi „Douăsprezece scaune“, al scriitorilor satirici ruşi Ilf şi Petrov.

„Am dat 50 de cărţi în 30 de minute“

Vânzătoarea de la un chioşc de ziare din centrul Capitalei se plângea azi-dimineaţă că nu îşi poate mulţumi toţi clienţii. „Am primit doar 55 de cărţi, iar 50 dintre acestea le-am dat în doar o jumătate de oră. Am mai oprit şi eu cinci bucăţi pentru clienţii mei fideli, iar cu ceilalţi mă mai şi cert pentru că nu mă cred că nu mai am“, spune femeia. Până la ora 7.30, la orice chioşc de ziare ar fi cerut bucureştenii „Crimă şi pedeapsă“ era imposibil să găsească. „Ce să mai! Am crezut şi eu că o să găsesc la ora asta când plec spre serviciu. Mă voi duce într-o zi la librărie să cumpăr mai multe“, spune Marius, un bucureştean.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite