Crimă în stil mafiot într-o comună din Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Dumitru (56 de ani), împreună cu fiul său, l-au omorât în bătaie pe unul dintre ciobanii care le păzeau oile, după ce au aflat că le-a furat 51 de mioare. Proprietarii turmei i-a dus pe trei ciobani bănuiţi de furt într-o hală de producţie din Dragomireşti-Vale şi i-au bătut crunt sperând că-i vor face să mărturisească. Unul dintre păstori, în vârstă de 61 de ani, a murit.

Radu Dumitru şi fiul său, proprietarii unei turme de 1.100 de oi, au aflat că le lipsesc 51 de mioare când veterinarul lor a rămas cu tot atâtea vaccinuri în plus. Cei doi au făcut cercetări pe cont propriu şi au ajuns la concluzia că trei ciobani ar fi autorii furtului.

Sâmbăta trecută, în jurul prânzului, s-au decis să le dea o lecţie: s-au dus la stână şi i-au luat pe cei trei la întrebări. Ei nu au recunoscut nimic, aşa că şefii i-au dus cu maşina la o hală din incinta fabricii de carne deţinută de familie, din Dragomireşti-Vale, unde i-au snopit din bătaie.

Pentru a fi mai convingători, după ce au dat în ei cu pumnii şi cu picioarele, cei doi i-au lovit cu lanţuri, cu bâte de baseball şi cu o lingură de lemn. După aproape două ore de tortură, în care au fost loviţi în cap, peste picioare şi peste corp, ciobanii şi-au recunoscut fapta şi agresorii s-au potolit.

image

Pentru unul dintre ei, însă, un bătrân în vârstă de 61 de ani din judeţul Argeş, a fost prea târziu: Ion Vasi nu a rezistat tratamentului săbatic la care a fost supus şi şi-a dat ultima suflare.

Unul dintre agresori a dispărut
Radu Dumitru şi-a dat seama de ce a făcut şi a chemat Poliţia şi Salvarea, însă medicii de pe ambulanţă nu au mai putut decât să constate decesul bătrânului. Ceilalţi doi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Universitar din Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, în momentul în care au fost sechestraţi, ciobanii nu primiseră mâncare de două zile.

Radu Dumitru a fost arestat preventiv pentru 29 de zile fiind acuzat de omor şi de tentativă de omor deosebit de grav. Fiul acestuia, Marian Dumitru, a dispărut imediat după incident, el fiind căutat de atunci de către poliţişti.

Ceilalţi ciobani au plecat
Marian Radu, fratele lui Radu Dumitru şi asociatul său la fabrica de carne, susţine că nu era prima oară când ciobanii furaseră de la ei. „În camerele lor, de la stână, au fost găsite mai multe hamuri din Ungaria pe care le furaseră de la nepolut meu. Mai luaseră şi înainte câte-o oaie, câte-un miel, dar aceasta a fost prima oară când au furat atât de multe oi“, a declarat, pentru „Adevărul“, Marian Radu.

El este de părere, însă, că fratele şi nepotul său nu au procedat corect. „Eu am ajuns la fabrică în jurul orei 14.30, la aproximativ jumătate de oră după ce s-a petrecut toată această nebunie. Când am văzut poliţia, am rămas mască. Trebuia să cheme imediat poliţia când au aflat că fură, nu să se ajungă aici “, povesteşte patronul. El susţine că fratele său i-a povestit că nu i-a lovit pe cei trei ciobani, ci doar a asistat la bătaie. „Mi-a spus că nu i-a atins el. Oricum, a fost un moment de pierdere a controlului“, a mai adăugat acesta.

După tragedia de sâmbăta trecută, unul dintre cei doi ciobani care a „supravieţuit“ incidentului, a rămas internat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

elălalt şi-a dat demisia de la stână şi s-a retras în Buzău de unde era originar. Acelaşi lucru l-au făcut şi ceilalţi patru ciobani rămaşi la stâna de lângă Dragomireşti-Vale, care au renunţat la locurile de muncă, de frică să nu se răzbune familia patronului şi pe ei. La stâna ilfoveană s-au perindat, până acum, foarte mulţi pastorii care nu au lucrat mai mult de câteva luni.
   

„Sunt oameni muncitori. Nu şi-au luat niciun concediu de peste yece ani. Acum şi-au distrus viaţa din cauza unei ieşiri necontrolate“
Mariana Dinu, vecină

„Trebuia să cheme imediat poliţia când au aflat că fură, nu să se ajungă aici“
Marian Radu,
Fratele lui Radu Dumitru, unul dintre agresori

Producători de renume

Familia lui Radu Dumitru este cunoscută în judeţul Ilfov, fiind una dintre cele mai mari producătoare de carne din zonă. Aceasta deţin aproximativ zece magazine de desfacere a cărnii în Bucureşti şi în zonele limitrofe.
       
 



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite