Creşte cererea pentru spaţii de birouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an vor fi gata North Gate Business Center şi Buzeşti Office Building

Suprafaţa de spaţii pentru birouri care va fi livrată în acest an, în Bucureşti, este estimată la aproximativ 180.000 de metri pătraţi, din care 50 la sută este deja preînchiriată, astfel încât gradul de ocupare rămâne foarte ridicat în 2006. Cu toate acestea, "numărul nu este chiar atât de impresionant" prin comparaţie cu alte capitale din regiune, cum ar fi Budapesta sau Varşovia, unde sunt livrate mult mai multe proiecte într-un an. În raport însă cu anul 2005, când au fost daţi pe piaţă circa 125.000 de metri pătraţi, se remarcă o creştere a spaţiilor nou construite destinate birourilor cu peste 44 la sută.
Mediu favorabil pentru proprietarii de terenuri
Analiştii imobiliari apreciază că dezechilibrul puternic între cerere, în creştere, şi oferta de pe piaţă, încă slabă, va crea un mediu extrem de favorabil proprietarilor de terenuri. Pe de altă parte, experţii companiei imobiliare CB Richard Ellis (CBRE), citaţi de Mediafax, apreciază că mulţi întreprinzători, încurajaţi de cererea mare de pe piaţă, au început noi proiecte de imobile destinate birourilor, care vor fi definitivate în 2007-2008.
Investitorii se orientează spre estul Capitalei
Pe piaţa spaţiilor de birouri se manifestă în prezent un nou trend, anume orientarea investitorilor spre partea de est a Bucureştilor, unde vor fi finalizate, în următorii ani, o serie de proiecte. Întrucât zona poate fi considerată una de pionierat pe acest segment, se speră că proprietarii de terenuri vor oferi preţuri avantajoase primilor veniţi. Printre clădirile care au termen de finalizare programat în acest an se numără North Gate Business Center, Buzeşti Office Building, Millenium Business Center şi Herăstrău Office Space.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite