Bucureşti: Control la “bomba ecologică” din Crângaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au promis că vor lua măsuri în cazul magazinului de pui care a împuţit intersecţia Calea Crângaşi cu Bulevardul Constructorilor. Cu toate că unitatea comercială este închisă de aproape o săptămână, carnea din frigider şi ouăle lăsate pe tejghea au umplut toată zona cu un miros îngrozitor.

Reporterii “Adevărul de Seară” au depus astăzi o plângere la Direcţia de Sănătate Publică, legată de cazul magazinului pe Calea Crângaşi.  Reprezentanţii acestei instituţii ne-au asigurat că se va face un control la unitatea comercială despre care s-a făcut sesizaarea.

”Inspectorii de control în sănătate publică vor efectua un control cât de repede posibil, în funcţie de ordiea sesizărilor pe care le primim şi noi ”, a declarat pentru “Adevărul de Seară” Cristina Tase, reprezentant al Biroului de Presă al instituţiei. 

Locuitorii din zonă s-au plâns ziariştilor
La sfârşitul săptămânii trecute, pe mailul redacţiei ziarului nostru am primit o sesizare din paretea unora dintre locatarii blocului de pe Calea Crângaşi 26-28 despre faptul că de la magazinul de pui de la parterul clădirii vine un miros straniu.
Magazinul de pui, potrivit celorlalţi comercianţi din zonă, a fost închis în urmă cu aproape o săptămână. În unitatea comercială mai este un frigider în care este depozitată carne de pui, iar pe tejghea sunt câteva cofrage de ouă.

De miercurea trecută, de când magazinul nu a mai funcţionat, aceste alimente au început să degaje un miros insuportabil. Cu toate acestea, nimeni din cartier nu a făcut plângere la vreo autoritate competentă. 

Control în 48 de ore
Ieri după-amaiază, reporterii “Adevărul de Seară” s-au deplasat la faţa locului pentru a vedea care este situaţia. În timp ce discutam cu administratorul clădirii şi cu o parte dintre comercianţii din zonă, un bărbat ne-a spus că nu avem voie să facem poze acolo. Ameninţările individului au auvut efect asupra reclamanţilor, aceştia temându-se să-şi dezvăluie identitatea sau să depunsă vreo sesizare la poliţie.

Astăzi, reporterii “Adevărul de Seară” au sesizat autorităţile. Am făcut plângere la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). “În maximum 48 de ore, o echipă de inspectori va merge la faţa locului pentru a vedea despre ce este vorba şi pentru a rezolva problema”, ne-a asigurat consilierul preşedintelui ANSVSA, Raul Balogh.

Pe de altă parte, consilierul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a subliniat faptul că în momentul în care magazinul se va deschide, o echipă de inspectori ai instituţiei pe care o reprezintă se va deplasa la faţa locului, “Dacă ne este permisă intrarea în unitate, vom acţiona cu promptitudine pentru a face verificări”, a subliniat Paul Anghel.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite