Bucureşti: Cel mai mare mall din ţară, Cotroceni Park, gata în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă două luni, şi Bucureştiul va avea cel mai mare mall din ţară. Ambiţiosul proiect, demarat în urmă cu doi ani este aproape de finalizare. Proiectul avea termen de finalizare luna decembrie, însă investitorii au anunţat că va fi gata cu trei luni mai devreme.

Mall-ul dotat cu pistă de karting, cascadă, patinoar de 800 de metri pătraţi şi un complex cinematografic IMAX cu 20 de săli va deschis cu trei luni înainte de termenul avansat iniţial, decembrie 2009. Până în prezent, peste 85% din suprafaţa închiriabilă a centrului comercial, de 76.000 de metri pătraţi, a fost închiriată. Printre chiriaşi se numără Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din Europa, care va aduce mărci precum Zara, Pull and Bear, Stradivarius, Berska, Oysho şi Massimo Dutti. De asemenea, AFI Cotroceni Park a semnat un contract de închiriere cu compania Mango pentru o suprafaţă de 310 metri pătraţi. Totodată, în cel mai mare centru comercial din ţară vor fi prezente branduri precum Benetton, Intersport, Steilmann, Hondos, Kookai, Minelli, Mandarina Duck, Sacoor Brothers şi Mark&Spencer.

Centrul comercial mai cuprinde şi un hipermarket Real şi o zonă de divertisment care va găzdui o cascadăm lacuri şi grote cu diverse activităţi. Mall-ul va avea cea mai mare cupolă din Europa, de 4.300 de metri pătraţi, realizată din sticlă şi construită la 26 de metri înălţime. 

75% din suprafaţa Mall-ului revine diviziei fashion, iar 10% este destinată restaurantelor, fast-foodurilor şi spaţiilor de relaxare. Proiectul final al comapniei va include patru clădiri de birouri şi un hotel de cinci stele, pe o suprafaţă adiţională de 60.000 de metri pătraţi. Investiţia estimată pentru cele cinci clădiri este de 100 de milioane de euro, în vreme ce investiţia totală este estimată la 300 de milioane de euro. 

4 mall-uri pe linia lui 25

Construit la intersecţia Bulevardului Timişoara cu Vasile Milea, pe locul fostei fabrici UMEB, Cotroceni Park se adresează în principal celor aproximativ 670.000 de locuitori de pe o rază de cinci-zece minute de mers cu maşina. Mall-ul va fi al patrulea centru comercial pe ruta tramvaiului 25 care traversează Bucureştiul între Depoul Militari şi gara C.F.R. Progresul.

Traseul acestei linii de tramvai uneşte Plaza România, Cotroceni Park, mallul Liberty Center şi trece pe lângă City Mall.
Proiectul a început ca un parteneriat între compania de dezvoltare imobiliară Africa Israel (AFI Europe) şi fondul de investiţii New Century Holdings, pentru ca mai apoi, AFI Europe să devină acţionar majoritar al celui mai mare centru comercial din România. Compania deţine proprietăţi rezidenţiale, mall-uri şi hoteluri în România, Cehia, Bulgaria şi Serbia.

Mall-ul în cifre

• 12 hectare este suprafaţa totală pe care se va desfăşura proiectul
• 75.000 mp – suprafaţa închiriabilă a centrului comercial
• Proiectul se întinde pe 2 nivele
• Peste 250 de magazine vor putea fi vizitate
• Vor exista 20 de săli de cinema şi un cinematograf 3D
• Chiriile pot ajunge până la 100 de euro metrul pătrat
• 2.500 de locuri de parcare vor fi disponibile
• 800de metri pătraţi este suprafaţa patinoarului
• 300 de milioane de euro este suma la care se ridică investiţia totală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite