Bucureşti: Nebunie la mall-ul din Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul mall deschis între bulevardele Timişoara şi Iuliu Maniu a fost sâmbătă seară raiul si iadul sutelor de mii de cumpărători. Din opt ore la cumpărături, echipa ADS Bucureşti a pierdut 40 de minute la intrare, 40 de minute în parcare şi alte 40 de minute la ieşire, adică două ore.

Cine s-a hotărât aseară să iasă la cumpărături în cel mai mare mall din ţară, deschis în săptămâna care tocmai se încheie, a avut parte de un stres greu de imaginat.
Până la amplasamentul AFI Cotroceni, denumirea noului mall din Capitală, am cronometrat de la universitate opt minute parcurse în trafic, un timp excelent, de weekend, pentru deplasarea în Capitală.

WEEKEND. Buluceală la noul mall

DESCHIDERE. Cel mai mare mall din România, deschis pe jumătate

PRIMA ZI. La cumpărături, în cel mai mare mall din ţară

INAUGURARE. Mâine se deschide cel mai mare mall din România

INOVAŢIE. Cel mai mare cinema 3D, la mallul Cotroceni

Nebunia începe la Răzoare

Nebunia a început însă la intersecţia Răzoare, unde filmul plăcut al sfârşitului de săptămână s-a rupt. În mod normal, trebuia să lăsăm maşina pe un trotuar şi să străbatem ca pietoni distanţa până la giganticul mall. Cam zece minute. Am dorit totuşi să experimentăm până la capăt aventura rutieră spre mall: înaintarea cu cinci metri pe minut. La următoarea intersecţie semaforizată, cupola imensului mall se arăta exact în locul unde ne întrebam ce e de făcut ca să intrăm în presupusa parcare. Până în acel moment, niciun indicator nu te îndruma către AFI Cotroceni. Ba, cu puţină băgare de seamă, număram cel mult două panouri, dar care făceau referire la un hypermarket din marele mall, nicidecum la AFI Palace.

Ambuscadă pe Bulevardul Timişoara

image

Cu chiu, cu vai, prin traficul infernal, am nimerit calea spre una dintre intrările spre mall. Greul abia acum începea: nu mai era nimic de făcut, nu mai puteai nici să te răzgândeşti şi să-ţi vezi mai departe de drum. La intrarea dinspre Bdul Timişoara, zeci de autoturisme erau prinse ca într-o ambuscadă, din cauza ritmului de melc în care se intra în parcarea subterană. Alte zeci de maşini, în jurul orei 18.00, soseau în valuri şi blocau în continuare bulevardul, şoferii fiind nevoiţi să staţioneze la intrarea în mall.
Aveai senzaţia că intri pentru totdeauna în pământ. Ajunşi la un moment dat printr-un cotlon al parcării, pe cât de mari, pe atât de blocate, realizam că nu mai puteam da înapoi, dacă intram pe una dintre zecile de căi care se înfundă. După 5-6 rotiri debusolate prin parcarea subterană a mallului, am găsit un locşor într-o curbă. Am memorat locul: Zona 64G. Ne-am aruncat pe cea mai apropiată scară rulantă şi am memorat magazinele de la suprafaţă.

15 minute ca să cumperi o apă plată

image

Am ajuns la pomul lăudat! În sfârşit, marele mall! Ne-a cuprins instantaneu setea şi la fel de repede ne-am dat seama că nu ne aprovizionasem în timp util cu apă. După aproape o oră de eforturi pentru a intra în parcare, prin aglomeraţie ne-au mai luat 15 minute să ajungem să cumpărăm o apă plată. Cu toaleta e o altă poveste: este plasată discret, o urgenţă chiar ar fi un ghinion. Am găsit una care, pentru bărbaţi, trebuia să urci două scări, de la intrarea comună, în condiţiile în care pe culoar era loc de o singură persoană.
În rest, mallul lua ochii tuturor curioşilor, aflaţi în număr copleşitor faţă de numărul cumpărătorilor. Cu imitaţii monumentale de roci, cu un patinoar artificial (din care lipsea apa, dar era perfect turnat betonul), cu bazine de decor. Cam scump chiar şi să le vezi, gratuit, după atâta timp pierdut.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite