Bucureşti: Mallul din Cotroceni strangulează traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozile interminabile de maşini au blocat intersecţiile din apropierea noului mall din Sectorul 6. Traficul în zona bulevardelor Timişoara şi Iuliu Maniu, şi aşa aglomerat, este şi mai îngreunat odată cu deschiderea noului centru comercial.

De când s-a deschis mallul din Cotroceni, traficul din zonă a devenit de-a dreptul infernal. Şoferii trebuie să facă faţă unor cozi de maşini şi mai mari decât cele cu care erau obişnuiţi deja.

„Nu era de ajuns că era Plaza Romania în zonă, acum trebuie să pierd şi mai mult timp în trafic de când au dat drumul la mallul nou“, se plânge Roxana Marin, în vârstă de 39 de ani, care trece zilnic pe bulevardul Timişoara pentru a ajunge la muncă.

WEEKEND. Buluceală la noul mall

WEEKEND. Nebunie la mall-ul din Cotroceni

DESCHIDERE. Cel mai mare mall din România, deschis pe jumătate

PRIMA ZI. La cumpărături, în cel mai mare mall din ţară


INAUGURARE. Mâine se deschide cel mai mare mall din România

INOVAŢIE. Cel mai mare cinema 3D, la mallul Cotroceni

La ieşirea din centrul comercial spre bulevardul Timişoara s-au construit, în urmă cu câteva săptămâni, alveole pentru cei care intră sau ies din mall. Deşi rolul acestora este de a înlesni accesul în AFI Palace, şoferii se plâng de faptul că aceste scuaruri nu fac decât să reducă benzile de mers, făcând să crească aglomeraţia în trafic.

Tot aici au fost montate semafoare, care vor fi puse în funcţiune peste aproximativ două săptămâni.

„Este un haos în momentul de faţă. Nu-mi imaginez cât de aglomerat va fi bulevardul Timişoara când va trebui să stăm la semafor pentru a trece cei care intră sau ies din mall“, spune Valentin Iftimia, de 45 de ani.

Taximetriştii evită cursele în zonă
Şi taximetriştii se plâng de ambuteiajele create în zonă odată cu deschiderea centrului comercial din Cotroceni. „Zona a devenit foarte aglomerată şi nu îmi mai convine să-mi duc clienţii pe aici pentru că pierd foarte multă benzină când mă întorc din cursă“, a declarat Rică Mercea, taximetrist.

El a adăugat că de la ora 15.30 până la ora 22.00 coada de maşini începe de la intersecţia bulevardului Timişoara cu strada Virtuţii, continuă pe strada Răzoare şi apoi se duce până la Academia Militară, pe strada Bagdazar.

Cozi de maşini la gardul de la tramvai
Şoferii bucureşteni sunt nemulţumiţi deoarece s-a introdus gardul de delimitare a liniei de tramvai pe bulevardul Vasile Milea, între bulevardele Timişoara şi Iuliu Maniu. Gardul se întrerupe la jumătatea bulevardului Vasile Milea, pe unde trece o linie de cale ferată dezafectată. Pe acolo şoferii profită şi întorc, ducând astfel la formarea cozilor.

„Era mai bine când puteam întoarce oriunde, deoarece, chiar dacă nu era legal, nu se formau cozi de maşini“, a spus Mircea Borcea, în vârstă de 52 de ani.

Rute ocolitoare
„Zona unde a fost construit mall-ul Cotroceni este oricum foarte aglomerată. Arterele pe care traficul este gâtuit odată cu deschiderea centrului comercial sunt în special Bulevardul Timişoara, unde mai există un mall,  Drumul Sării şi Bulevardul Iuliu Maniu. Le recomandăm şoferilor să folosească drept rute alternative pentru a ieşi din zonă Bulevardul Drumul Taberei şi Ghencea, deşi şi acestea sunt destul de aglomerate“, a declarat inspectorul principal Daniel Piştea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite