Corneliu Vadim Tudor a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată, marţi, pe liderul PRM Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.


Cu prilejul punerii în executare silită, la data de 4 ianuarie 2011, a unui titlu executoriu privind un imobil situat în Bucureşti, Sector 1, inculpatul Corneliu Vadim Tudor s-a împotrivit executării prin ameninţare şi exercitarea actelor de violenţă fizică împotriva executorului judecătoresc S.P.D. şi smulgerea din mâna acestuia a documentelor legale de executare, pe care  le-a aruncat.

În aceleaşi împrejurări, inculpatul a agresat fizic şi a smuls cascheta  agentului de poliţie D.M. care făcea parte din efectivele de poliţişti care au acordat sprijin legal executorului judecătoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic şi l-a bruscat pe comisarul de poliţie V.M. care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Pe durata actului de executare inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte şi expresii, a comis acte, gesturi şi manifestări care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natură să creeze indignare şi dezaprobare. Comportamentul său a ajuns la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presă şi au produs scandal public.

Astăzi, 06.04.2011, dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Secţiei penale a  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite