Corina Ciobanu este premianta firmelor de software

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra este impresionată de învăţământul superior din Marea Britanie, unde tinerii primesc mai multe şanse de angajare încă din timpul facultăţii.

Corina Ciobanu (20 de ani) este unul dintre cei 30 de studenţi români care studiază în cadrul Universităţii „Imperial College London“, unde este în anul II la specializarea Informatică.

A fost elevă la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Bucureşti, iar pentru a ajunge să studieze în Londra a trebuit să îndeplinească o serie de condiţii.

„Am aplicat pe internet şi am avut o scrisoare de recomandare de la profesoara de informatică din liceu. Apoi, mi-au fost trimise prin poştă nişte exerciţii de matematică, pe care le-am rezolvat şi am fost acceptată la universitate“, a povestit Corina. A mai avut nevoie de un ceritificat de engleză pe care îl avea deja şi să obţină minim media 9.60 la Bacalaureat.  A îndeplinit toate cerinţele şi a plecat să studieze departe de casă.

Rezultatele la examene i-au adus premii

Pentru rezultatele sale de până acum, Corina a câştigat un premiu de 300 lire sterline din partea unei firme din domeniul economic. „Dintr-un total de zece premii acordate pentru cele mai bune rezultate, patru au fost obţinute de studenţi români“, a precizat Corina.

A urmat un proiect unde s-a lucrat în grupuri şi unde fiecare student cu idei bune a primit câte 50 de lire, iar la sfârşitul primului an un iversitar Corina a obţinut premiul pentru cele mai bune rezultate la examenele finale din anul I, în valoare de 1.150 lire, sponsorizat de o firmă de software.

Despre învăţământul britanic

Corina spune că un aspect important al învăţământului britanic este cooperarea cu diferite firme care sponsorizează diferite premii şi în acelaşi timp promovează programele pentru studenţi. Nu ştie ce şanse i se oferă pentru întoarcerea în România, dar speră ca totuşi să vadă că şi în ţară tinerii sunt bine primiţi şi doriţi.

„În acest moment dorinţa mea este să mă întorc în ţară, însă pe măsură ce trece timpul , se pare că am mai multe şanse  acolo decât aici“, crede Corina.

Spune asta pentru că a observat încă din primul an cât de căutaţi sunt studenţii de la „Computing“ în Anglia, iar ofertele din timpul studiilor au făcut-o să realizeze că tinerilor li se oferă o şansă să lucreze într-o companie, să se remarce şi dacă este apreciat să primească o oferta de angajare pentru sfârşitul facultăţii şi o carieră strălucită.

Întrebări şi răspunsuri:

-Ce părere ai despre învăţământul românesc?
-Despre cel liceal cred că re nevoie de organizare, deşi cunoştiintele de profil pe care le-am dobândit sunt de un nivel avansat şi s-au dovedit utile. Învăţământul universitar românesc îl cunosc doar din povestirile foştilor colegi de liceu.

Profil
Născută. 18 august 1990, Bucureşti.
Studii. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Bucureşti.
Familie. Singură la părinţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite