Bucuresti: Controale pe „bâjbâite“ pe şantierele din sectorul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei Mihai Atănăsoaei s-a enervat, ieri, pe inspectorii din sectorul lui Marian Vanghelie, care l-au dus azi să controleze lucrările la câteva străduţe fără importanţă. Echipa condusă de prefect a fost formată din inspectori de la primăriile de sector,  Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Inspectoratul Teritorial în Construcţii (ITC), ApaNova şi ENEL.

Ei Un corp de control a inspectat activitatea de pe câteva şantiere din Bucureşti. Inspectorii au trecut prin şapte şantiere din sectoarele 2, 5 şi 6. Primele şantierele care trebuiau controlate se aflau în sectorul 5, în zona Sălaj. Ajunşi la faţa locului, surpriză! Lucrările erau de fapt minore şi în ultima fază de execuţie.

„Inspectorii de sector aleg şantierele pe care mergem în control. Vin cu o listă de şase şantiere pe care le aleg chiar în dimineaţa respectivă. Se aleg astfel pentru a diminua riscul ca cei pe care vrem să îi inspectăm să fie puşi în temă“, a spus Cristina Şerban, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii.

Inspectorii de la sectorul 5, nu numai că au ales cele mai neînsemnate lucrări, dar nu au fost în stare să le localizeze nici cu harta în mână.

Prefectul a fost deranjat de modul în care cei de la sectorul 5 au organizat controalele, dar mai ales de lucrările care au foat alese pentru inspecţie.

Control la straduţe lăturalnice

Prima lucrare aleasă pentru a fi controlată a fost interpretată ca „o glumă“ de prefect. la faţa locului erau trei muncitori care finisau lucrările la o străduţă de un metru şi jumătate lăţime. „Şantierele care trebuie inspectate sunt alese de primăriile de sector. Cu toate celelalte primării am colaborat excelent. Cei de la sectorul 5 m-au adus la lucrări deja terminate, unde nu avem practic ce să controlăm“, a tunat Atănăsoaei.

El s-a arătat mulţumit, însă, de rezultatele campaniei, dar nu şi de sancţiuni, pe care le consideră mici şi doreşte ca acestea să se înăsprească.

„Până acum am suspendat activitatea pe şase şantiere din Capitală, s-a întocmit şi un dosar penal pentru nerespectarea deciziei de a întrerupe a lucrărilor. De asemenea au fost aplicate şi amenzi în valoare de 73.000 de lei. Sancţiunile sunt mult prea mici. Ca să avem rezultate trebuie să mărim amenzile, iar pentru acest lucru voi propune modificarea legislaţiei“, a încheiat prefectul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite