Contractele dispar, gropile rămân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Sorin Oprescu, va rezilia contractele de întreţinere pentru 100 de străzi reabilitate între anii 2000 şi 2004. Întreţinerea străzilor costă municipalitatea în jur de două milioane de euro  lunar, dar, potrivit lui Oprescu, sunt făcute prost.

Edilul-şef a anunţat, ieri, că va rezilia toate contractele de întreţinere multianuală a străzilor, încheiate pe vremea fostului primar general Adriean Videanu. Pentru 100 din cele 550 de străzi din administrarea Primăriei Capitalei, costul de întreţinere se ridică, lunar, la aproape două milioane de euro.

Sorin Oprescu a adăugat că “suma încasată lunar de aceste firme pentru lucrările de întreţinere ajunge la peste 250.000 de euro pe sector, în condiţiile în care cheltuielile Administraţiei Străzilor din Bucureşti ajung la 170.000 de euro pe lună”.

“Este prima dată când aud aşa ceva. Nu înţeleg de ce ar lua această decizie”,  a spus, ieri, Dan Besciu, directorul societăţii Euroconstruct Trading 98, una dintre firmele care se ocupă de întreţinerea străzilor.

Slalom printre cratere

Sorin Oprescu a prezentat câteva exemple de străzi care au fost verificate în perioada 15-23 septembrie. Printre acestea se numără bulevardele Iuliu Maniu, Carol, Ferdinand şi Banu Manta. În urma controalelor, firmele care se ocupă de întreţinerea lor au fost penalizate, fiecare, cu 0,15% din valoarea contractului.

“Vom încheia noi contracte de întreţinere şi gestiune a străzilor”, a spus edilul-şef. În replică, Dan Besciu a subliniat că Oprescu “nu poate rezilia un contract când vrea el”. Până vor fi semnate noi contracte, bucureştenii vor face, în continuare, slalom printre gropi.

Sesizări la call center

Pentru bucureştenii care vor să depună sesizări despre gropi, avarii la reţelele de utilităţi sau lucrările de pe străzi, Oprescu a dispus înfiinţarea unui call center. Noua linie telefonică va funcţiona începând cu 31 octombrie, iar apelurile vor fi gratuite.

Pasajul Universităţii, în 15 decembrie

Lucrările de modernizare a pasajului Universităţii trebuie finalizate până în 15 decembrie, deşi firmele angrenate în proiect vor ca termen luna februarie a anului viitor, a anunţat, ieri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Municipalitatea solicitase, în două rânduri, încheierea lucrărilor până la sfârşitul lunii septembrie şi, respectiv, până la jumătatea lunii octombrie, ambele termene fiind însă nerespectate de constructori.

100

- de străzi  bucureştene vor rămâne nereparate  pentru că primarul general vrea să rezilieze contractele

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite