Bucureşti: Constructorul mall-ului din Rahova a intrat în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Mivan, co-proprietar al Liberty Center şi al ansamblul New Town, a intrat oficial în insolvenţă. Firma are datorii de 20 de milioane de euro doar pe 2008. Compania nord-irlandeza se restructrează la cerere, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Dosarul de insolvenţă a grupului Mivan Kier Joint Venture este cel mai mare dosar de acest gen din 2009. Oficialii grupului îşi recunosc problemele financiare dar susţin că mall-ul Liberty Center din Rahova şi investiţia New Town nu vor avea de suferit. Ei spun că ştiau care sunt riscurile atunci când au hotărât să construiască un mall în Rahova.

"Daca te uiţi de jur imprejur, îţi dai seama că îţi trebuie foarte mult curaj să ridici un mall în Rahova. O zonă semi-industrială, plină de blocuri comuniste", se arată într-un comunicat al comaniei citat de ProTv.

Alte centre comerciale rămân închise pentru că nu sunt chiriaşi

Grupul Mivan pregăta o reţea de alte zece centre comerciale în diferite oraşe din ţară şi avea în plan investiţii de 700 de milioane de euro. Primul mall a fost deja finalizat la Oradea, însă nu a fost deschis până la ora actuala, din cauza numărului redus de chiriaşi.

"Efectul reorganizarii Mivan Kier Joint Venture asupra proiectelor individuale in care actionarii Mivan sunt implicati este unul minor si s-au luat masuri pentru a limita orice alte probleme", se arata intr-un comunicat al grupului.

Numarul dosarelor de insolventa a crescut cu 70% in acest an, iar statistica ne arata ca numai una din 20 de companii afectate isi revine dupa restructurare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite